2018. augusztus 14., kedd

RIHERONGY GENERÁCIÓ ÉS DOBÓ ISTVÁN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.08.14.


Antiszemita Orbán Viktor és az Orbán Viktor Párt, vagy nem antiszemita, sőtpláne? Kedvenc költőm, Fricz Tamás hosszasan értekezik erről a rendkívül fontos kérdésről az egyik pártújságban. Természetesen Soros György kapcsán vetődött fel a fejében a súlyos gondolat és – már ha jól értem a cikk velejét – igyekszik elmagyarázni, hogy nem antiszemita, ugyanis nem azért utálja – mármint Orbán Viktor és mindenki más, akinek egy önálló gondolata nincs, hanem szép ügyesen azt szeretik és azt utálják, amit központilag kiadnak nekik – Soros Györgyöt, mert az zsidó. Fenét!

Ritka alkalom, de teljesen egyetértek. Szerintem sem antiszemita Orbán Viktor. A beosztottait és követőit azért nem sorolom részletesen, mert értelmetlen. Egy a tábor, egy a zászló. Vagy ilyesmi. Most, hogy túl vagyunk ezen az egyáltalán nem fontos, ám a propagandisták szándékai szerint előtérbe rángatandó, a közbeszédet tematizálni kívánó kérdésen, beszéljünk valóságos és valóban fontos dolgokról.

Például az ukránoknak fizetett nyugdíjakról. Azoknak az embereknek fizeti a kormány a magyar adófizetők pénzéből a nyugdíjat, akik egy percig sem éltek, nem dolgoztak és nem adóztak Magyarországon. Havonta milliárdok mennek el erre. Ezzel szemben több mint ötezer idős ember – akik itt élték le az életüket, itt dolgoztak és nevelték fel a gyermekeiket, itt fizettek és fizetnek adót (az ÁFA is adó) – harmincezer forintnál kevesebb nyugdíjból próbál nem éhen halni. Több mint ötvenezer idős ember nyugdíja nem éri el a létminimumot sem. Sérült, beteg, fogyatékkal élő emberek élnek méltatlan körülmények között, fillérekből. Az ukrán nyugdíjakat csak be kell valahol hajtani, nem igaz?

Vagy beszéljünk arról, hogy egész falvak tengődnek közmunkából, mert nincs munkalehetőség a környéken. Önerőből nem tudnak talpra állni, segítséget nem kapnak.

Beszéljünk arról, hogy a maffia beköltözött az óvodákba, politikai haszonszerzésre használják a kicsi gyerekeket, gyakorlatilag elvették a szülőktől azt a jogot, hogy maguk döntsék el, milyen elvek alapján és hogyan nevelik a gyermekeiket. A parazita kormány jó alattvalókat akar. Az iskolák kétféle tankönyvből választhatnak: nemzeti vagy keresztény. Ez a kínálat. Beszéljünk arról, honnan veszi a bátorságot bárki, hogy beleugasson a családok legszemélyesebb belügyeibe? Hogy egy maroknyi agyalágyult döntse el, mit tanuljanak a gyerek?

Vagy beszéljünk Andy Vajna külföldre talicskázott milliárdjairól. Amely milliárdok úgy keletkeztek, hogy a Fidesz egyszerűen államosította a kaszinópiacot és odaadta ennek a szerencsés parókakészítőnek. Ez a nagyon nemzeti hozzáállás, hogy viszi ki a pénzt az országból a jóember?

Jut is eszembe Vajnáról! Beszéljünk a Fidesz kártékony, uszító, hazug propagandájáról és annak következményeiről! Mutatok valamit. Jó?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.