2018. augusztus 13., hétfő

SIMICSKÁNAK NEM VOLT MÁS VÁLASZTÁSA

KLUBRÁDIÓ 92,9MHz
Szerző: Klubrádió / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2018.08.13.


...Simicska, a szennyes és a medve

Leszámolt Orbán a barátból lett ellenséggel címmel a Simicska-birodalom összeomlását követi nyomon a The Guardian. A lap megállapítja, hogy Európában egyetlen politikus sem tudott olyan feltétlen és kiterjedt hatalomhoz jutni, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök, amit alapvetően egykori kollégiumi társának, Simicska Lajosnak köszönhet. Igaz, idézi Paul Lendvait a cikk, Simicskából sem lehetett volna milliárdos Orbán nélkül.

A liberális oldal nem bízott saját sikerében, annál jobban reménykedett abban, hogy a választási kampányban Simicska kiteregeti Orbán szennyesét, ami utóbbi vesztét okozza. Nem így történt, majd Orbán pártja, a Fidesz újabb kétharmados választási győzelmét követően, kettejük csatájában elesett a Simicska birtokolta sajtó, a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és a Hír TV is. Láng Balázs, Kálmán Olga riporter Hír TV-ben sugárzott műsorának producere arra panaszkodott, huszonöt éve újságíró, de elege lett, ehagyja a pályát, mert ma már nincs értelme újságot írni Magyarországon.

Csintalan Sándor, a Hír TV szintén távozó munkatársának nyilatkozatára alapozva a The Guardian azt írja, Simicska nem volt hajlandó asszisztálni az orosz befolyás magyarországi növekedéséhez, Orbán és Vlagyimir Putyin orosz elnök barátkozásához. Ha ugyanis egyszer a kezedet nyújtod az orosz medvének, az egészben lenyel – olvasható a cikkben a Csintalan által Simicskának tulajdonított mondás.

A Guardian arról is ír, egy Simicska belső köréből való, névtelenül nyilatkozó személyre hivatkozva, hogy a milliárdos vállalkozó azt mondta, egyszerűen nem volt más választása, minthogy mindenét eladja.

Csak a sima fal

A cikkben megszólal Gyöngyösi Márton, a Jobb elnökhelyettese és frakcióvezetője is, aki arról beszélt, mivel Magyarországon minden az állam kezében van, a kampány idején nem volt máshoz fordulniuk, mint Simicskához – aki ennek a pártnak a támogatásától remélte az Orbán-rezsim meggyengítését.

Gyöngyösi azt is mondta, jelenleg nem látja a fényt az alagút végén, elég reménytelennek látszik Orbán ellenzékének helyzete. A politikus hasonlata szerint olyan, mintha mászni 
szeretnének felfelé, de semmi sincs, amibe belekapaszkodhatnának, csak a sima fal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.