2018. augusztus 16., csütörtök

TOLVAJ ORSZÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.08.16.


Fábiánsebestyén, egy kicsiny község Csongrád megyében. A hely polgármestere Dr. Kós György, aki egyébként egyben a háziorvos is. A férfi 1994 óta immár sokadik éve vezeti a községet, aminek több oka is lehet. Ebbe most nem mennék bele, hisz nem vagyok bennfentes Fábiánsebestyén ügyeiben. Egy biztos, valami oka biztosan van. Hogy ez miért is érdekes?

Sok más településhez hasonlóan itt is vannak olyan játszóterek, amelyek láttak már szebb napokat. Leharcolt hinták, szeméttel teli homokozó, lekopott játékok. Mindenki számára ismerős lehet a dolog. Itt azonban a település egyik lakója – aki történetesen egy kocsmát is üzemeltet – Bálint Róbert gondolt egyet és a saját kezébe vette a dolgokat. Kitakarította, majd felásta a játszótér homokozóját, lecsiszolta és kifestette a lekopott játékokat. A környék lakói, valamint kislánya is örült a fejleményeknek, hiszen végre úgy mehettek játszani, hogy nem kellett attól tartaniuk, hogy szálka megy a kezükbe, esetleg üvegszilánkokba lépnek homokozás közben.

A nyugati országok nagy részében itt érne véget a történet. Mindenki boldog, happy end. Magyarországon azonban ez nem lehetett így persze. Gondoljunk csak az MKKP tucatnyi, az emberek mindennapjait jobbá tevő cselekedeteire. Ha kátyút töltenek fel, perceken belül ott terem a rendőrség, ha pedig fákat, vagy épp virágokat telepítenek közterületre, azonnal megjelenik ott valami hivatalos személy, hogy tövestül tépje ki azokat. Kerékpár út összekötése? Rendőrség. Nincs az az isten, hogy valaki úgy tegyen valami hasznosat, hogy ne hívná ki rá a rendőrséget egy szorgalmas házmester. Egyszerűen a Kádár-kori besúgók a mai napig ott vannak minden bokorban és függöny mögött.

Ezek után az olvasók kitalálhatják, mi történt Fábiánsebestyénben. A felújítást követő testületi ülésen a település polgármestere felháborodásának adott hangot, amivel az ott megjelent képviselők is egyetértettek. Véleményük szerint ugyanis az, amit Bálint Róbert – ő is képviselő egyébiránt – tett, bűncselekmény. Nem lett ugyanis bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék amelyet a férfi használt a játszótér felújításakor. A férfi beismerte “tettét”, miszerint engedély nélkül nyúlt az önkormányzat tulajdonához. Testületileg meg is szavazták, hogy ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tesznek.

A Délmagyar megkeresésére a polgármester elmondta, reméli, hogy nem lesz belőle semmi különösebb ügy. Tehát ha jól értem, a polgármester felháborodott azon, hogy egy apuka a saját pénzén felújítja a játszóteret – ami természetesen az önkormányzat dolga lenne -, majd testületileg feljelentették, de reméli, hogy nem lesz az ügyből semmi? Mi a jó isten van? Még annyi gerinc sincs benne, hogy ha már a férfi feljelentése mellett ágált, legalább ki is tart amellett?

Miért nem lehet örülni valaminek? Miért vagyunk képtelenek arra, hogy támogassunk egy értelmes kezdeményezést? Ez nem Orbán Viktor de még csak nem is a Fidesz sara. Ugyanis nem kötelező szar embernek lenni. Önálló gondolkodásra képtelen, politikai indokkal bármi képes káderekkel van feltöltve a fél ország?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.