2018. augusztus 2., csütörtök

TÚL KÉSŐ ÉBRESZTŐT FÚJNI!

CIVILHETES
Szerző: HERVAY PÉTER
2018.08.02.Elindultunk, nem tegnap a HírTV-vel, még csak nem is a Népszabi bezárásával, hanem az Alaptörvénynek nevezett Alkotmányhelyettesítő salátatörvény megszavazásával azon az úton, amelynek nem siker, hanem nagyon csúnya vége lesz.

Egy ideig azt hittem, hogy Orbánék egy Maoista államszerkezetet építenek ki, amely 1 bites ideológia alapon szerveződik, de annál is rosszabb az irány. Konkrétan a tekintélyelvű egypártrendszer felé száguldunk. De nem az idősebbek által nosztalgiával idézett Kádári legboldogabb barakk felé, hanem egy olyan aberrált, beteg, kirekesztő nemzetállam felé, ahonnan már csak egy köpésre van 1936, amikor egy szobafestő akkora hatalomhoz jutott, amelyet korábban elképzelni sem tudtunk.

És akkor beszéljünk a baloldal legnagyobb és legerősebb pártjáról, az MSZP-ről, a párt 2002-2010 közötti kormányzásáról.

Nyolc éve volt a baloldalnak arra, hogy erősödjön, hogy erősítsen olyan mára már részben elkoptatott és lelakott értékeket, mint a szolidaritás, a hátrányos helyzetűek vagy az elesettek segítése. A szocik 8 év alatt sikeresen kiölték a gyakorlatban ezeket az értékeket, mert minden fontosabb volt.

Kiépíthettek volna egy baloldali médiát, amelyen keresztül a mai napig megszólíthatnák az országot, esélyük volt egy normális és igazságos oktatási rendszer, egészségügyi rendszer és adórendszer kialakítására. De nem! A következmények nélküli vezetés, a különböző gazdasági érdekcsoportok összefonódása a minél nagyobb haszonszerzés vágyával meghozták az Orbáni kort. Az MSZP olyan mint a tücsök, és akkor itt és most a Fidesz a hangya - azt gondolom ezt a gondolatot nem kell jobban kifejtenem.

Az, hogy mára gyakorlatilag egy olyan tévécsatorna nincs, amely ne függne valahogy a Fidesztől, az nem Orbán hibája, hanem az MSZP-ben kulcsszerepet játszó emberek leszaromságának egyenes következménye. A legutóbbi választáson sem a kormányváltás volt a cél, hanem az, hogy aki eddig bent ült a Parlamentben, azok ezután is bent ülhessenek.

Mekkora bullshit már az, amikor egy MSZP-s azt mondja, hogy az ellenzék feladata ma az, hogy az emberek által felvetett és a bőrükön érzett problémákat elmondják a parlamentben. Anyátoknak hazudjatok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése