2018. szeptember 7., péntek

A CSALÁDÜGYI ÁLLAMTITKÁR SZERINT MINDENKINEK LEHETŐSÉGE VAN PÉNZÉRT MAGÁNTANÁRT BÉRELNI A GYEREKEINEK

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.09.07.


Novák Katalin családügyekért felelős államtitkár volt az ATV Start vendége, ahol oktatásról, és ezen belül többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár gyerekinek magániskolájáról kérdezte Bombera Krisztina.

A műsor első kérdésében Bombera Krisztina arról kérdezte Novákot, nem nehéz-e kifizetni az iskolai költségeket egy szülőnek ma? Novák erre azt válaszolta, van költsége az iskolakezdésnek, és felsorolta a tanszerek, iskolai ruhák vásárlását, és a különórák kifizetését mint költséget. Azt is elmondta, a kormány ezt a nehézséget segít könnyíteni az ingyenes tankönyvekkel, az iskolai étkeztetés támogatásával, vagy a korábban utalt családi pótlékkal. Novák azt is elmondta, hogy míg 2010-ben a kormány 1000 most már 2000 milliárdot fordít családtámogatásra.

Persze azt Novák nem tette hozzá, hogy például a családi pótlék összege 10 éve változatlan a családi adókedvezménnyel, és a kormány családtámogatási rendszereivel pont a tehetősebbeknek ad több támogatást a kormány mint 2010-ben, miközben például az iskolai étkeztetést korábban az önkormányzatok fizették, de 2010 után a kormány elvonta tőlük nem csupán ezt a jogkört, hanem a pénzt is, így csupán egyik zsebéből a másikba pakolta a pénzt ebben az ügyben a kormány.

Már ebből a kérdésből és a ráadott válaszból is látszik, hogy a szolidaritás és az egyenlőtlenségek csökkentése nem annyira témája az államtitkár asszonynak, de ez még világosabb lesz, amikor Szabó Tünde ügyére tereli a szót Bombera Krisztina.

Ugyanis az államtitkár egyszerűen nem érti, hogy nem mindenkinek van pénze arra, hogy minden lehetőséget megadjon a gyerekének, vagy nem érti, hogy ez mekkora különbségeket tud létrehozni gyerek és gyerek között. Persze az is lehet, hogy csak úgy csinál mint aki nem érti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.