2018. szeptember 27., csütörtök

A FIDESZ TELJESEN ÁTVETTE AZ URALMAT AZ ÉSZAK-AMERIKAI MAGYAR RÁDIÓK FELETT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: VUICS TIBOR
2018.09.25.


Figyelemmel kísérem a kanadai rádiók magyar nyelvű adásait, mint Fairchild Vancouver, a RED 93.1 FM Vancouver vagy a Független Magyar Rádió Torontóban és az USA-beli Bocskai Rádió. Műsoraik értékelése alapján tapasztalom, hogy a Fidesz teljesen átvette az uralmat a magyar nemzetiségi adások felett és azokat a hazugságokat közli, ami belföldön ma már néhány kivétellel, csak a kormányhű véleményeket sugározza. Vagyis folytatódik az u.n. “szoclib” vélemények kiirtása ahogy az ma belföldön is érvényesül.

Orbán nem mondott igazat, amikor egy utóbbi parlamenti válaszában azt mondta, hogy ők nem korlátozzák a sajtó-és véleményszabadságot! Nézzük a tényeket (DigiTV)!

Jelenleg a Fidesz rendelkezésére áll 12 tv-csatorna + 5 Vajna-csatorna, az ellenzéknek maradt a RTL Klub + ennek 4 szórakoztató csatornája, de ez kereskedelmi csatorna, aminek lenyúlásáról Orbán még nem mondott le. Az ATV, amely a legjelentősebb ellenzéki csatorna volt ,Németh Sándor kormányhű hitszónok fiának a kezében van… Az Euronews magyar nyelvű adását másfél évvel ezelőtt a szolgáltatók “önként és dalolva” levették a kínálatukból ,amit a hazai ellenzék észre sem vett! Ennyi csatorna maradt az ellenzéknek! A Klubrádiót Orbán meg akarta szüntetni (pl. frekvencia- megvonással), de az erős nemzetközi tiltakozás hatására erről egyelőre lemondott… A Klubrádió lefedettsége kis területre terjed ki…

A napilapok közül a Népszava maradt az ellenzéknek, lenyúlták a Magyar Hírlapot, a Magyar Nemzetet, kiirtották a Népszabadságot, valamennyi megyei napilap (19 megye + Budapest) a Fidesz irányítása alatt áll. A hetilapok közül most nyomult be a 168 órába a kormány, a Szombat című izraelita lap is jobbra nyitott. Jelenleg a Vasárnapi Hírek az egyetlen ellenzéki hetilap!

Érdemes lenne a tisztelt “jobboldali” kanadai magyaroknak laptopjukon megnézni Gyurcsány Ferenc (DK),Szabó Tímea (Párbeszéd), Szél Bernadett (független), Gyöngyösi Márton(Jobbik) és Tóth Bertalan (MSZP) hétfői parlamenti felszólalását, hogy kezdjenek tisztába jönni az ország valóságos, sanyarú helyzetével!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.