2018. szeptember 27., csütörtök

A MULTIKULTI VÁROSA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.09.27.


Luxembourg igazán sokszínű hely, mind kultúrában mind nyelv tekintetében. Ebből persze negatív és pozitív dolgok egyaránt következnek a mindennapi életben és persze a munkavállalás terén is, amiben a magyaroknak a poszt szerzője, Vera szerint egyre nehezebb a helyzetük. Folytatódik tehát a Bemutatom a városom-sorozat, a képeket köszönöm a szerzőnek.

Melyik az a hely, ahová először elviszed a városodba látogató ismerősöket?

Attól függ, milyen és mennyi időnk van, de mivel imádom a Ville Basse-ra/Grundra/Pfaffenthalra nyíló panorámát, valamelyik kilátópontra szoktam elsőként elráncigálni az áldozatot. Ha ez valamiért nem megy, akkor leviszem a Grundra az Alzette partján sétálni.

Mi a három legjobb ingyenes dolog a városban?


Szombaton a tömegközlekedés :D, amúgy az összes sétaútvonal (pl. a Wenzel), és a Villa Vauban (ahol, szégyen, nem szégyen, én még nem jártam, csak a férjem, de ő ódákat zengett róla), ahol képzőművészeti kiállítások vannak - pénteken este 6-tól 9-ig ingyenesen, amúgy 5 euró.

Hol érdemes enni, ami visszaadja a város ízeit és hangulatát?

Őszintén? Nem tudok olyasmiről, hogy luxemburgi ízek. Ami van, az francia/német, meg persze a standard indiai/kínai/török stb. Az évente megrendezett búcsúban, a Schueberfouerben lehet Gromperekichelchert enni (meg biztos más helyeken és alkalommal is :)), ez fut helyi különlegességként a hozzám hasonló migránsok körében, de ez se igazán itteni truváj, mert mi magyarok is ismerjük, rösztiként.

Az állaga picit más, és a különlegessége, hogy almaszószba érdemes mártogatni, lehet, hogy nem hangzik túl étvágygerjesztően, de nagyon finom! (Már ha eljutunk odáig, hogy többé-kevésbé érthetően ejtsük ki a nevét, és kiszolgáljanak. De többnyire a “Schoubiban” az ember csak odamegy a pulthoz és már nyomják is a kezébe, csak az almaszószt kell külön kérni.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.