2018. szeptember 21., péntek

AKKOR KI IS A BECSTELEN ÁRULÓ?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.09.21.


...Bár nyilván sokan sokat tesznek azért, hogy a politikát erkölcsi dimenzióban értelmezhetetlen kategóriaként szemléljük és lehetőleg ne kérjünk számon erkölcsi alapvetéseket a nagypolitikából élő nagykutyákon, azért eszembejut, hogy mi mindennek elhordták Orbán csahosai az elmúlt 10 napban az osztrák kancellárt a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos állásfoglalása óta. Az addig Orbán haverjának és szövetségesének tekintett Kurz két perc alatt Soros embere lett, akinek a lovagkeresztes fröcsögő rendkívül népszerű nyílt levélben hányta a pofájára, hogy nem több, mint egy becstelen labanc, úgyhogy éljen a magyar szabadság. Aztán miközben a közpénzmédia szorgosan írogatta a vádiratot (lásd: az osztrák emberek szembefordultak vele, amiért nem állt Orbán mellé), még rátett pár lapáttal: a megbízhatatlan, gyáva megzsarolt labanc

"visszataszító árulása után nyomban elrohan Merkelhez és Macronhoz, egy követ fújni és látványosan egyetérteni. Ami nem csoda, a történelem arra tanít, hogy mindig az árulásban és a becstelenségben a a legkönnyebb egyetérteni."

Aztán most – látva a fenti kedélyeskedést – egyetlen jól fizetett epehányó sem esett neki vérmes vehemenciával a gazdájának és főnökének számonkérni rajta, hogy faszért hetyegett ezzel a becstelen Soros-bérenc árulóval. Hogy vajon akkor ki a becstelen féreg? Az, aki a jogállamiságot magasabbrendűnek tartja az ócska haverságnál, vagy aki teljes mellszélességgel ráfekszik a harcostársának tekintett ember mocskolására, majd úgy tesz, mintha mi sem történt volna?

Szerencsére nem kell megválaszolni ez a kérdést sem. Salzburgban semmi nem történt, ami szóra érdemes lenne, és semmi nem oldódott meg, aminek meg kellett volna. Annyi történt, hogy Orbán megint hangosan keresztbefeküdt valaminek (Frontex), amivel a többség egyetértett (még Sebastian Kurz is) és kikiáltotta magát többségnek. Ha nem hiszik, kérdezzék meg Kovács Desikerült? Zoltán kormányszóvivőtől. Majd még Rogánt is odatette, hogy telefonáljon már haza az MTI-nek és mesélje el, hogy győztünk, de a harc folytatódik. Már sokszor feltettem hangosan a kérdést: mi lehetett volna ebből az országból, ha lassan egy évtizede nem az állandó harcok és háborúk lázában égne egyik választástól a másikig? Erre sem kell válaszolni. Mindazonáltal pacsi annak osztrák köztelevíziós embernek, aki a csúcsot megelőző „doorstep” sajtótájékoztatón megkérdezte Orbántól: Hogyan érzi magát Nyugaton? A legendás magyar gógyiból aki két nappal azelőtt még Moszkvában gazsulált, ennyire futotta: nem érti a kérdést, hiszen Magyarország már a Nyugat része.

Igen, mi is azt hittük egy röpke pillanatra, de elmúlt...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.