2018. szeptember 11., kedd

AZ ÁLLAMI ISKOLA ÁZIK, AZ EGYHÁZI POMPÁZIK

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: DOROS JUDIT
2018.09.11.


Van olyan család, amelyik hétfőn Eger három iskolája között ingázott a gyerekeivel, miután bezárták az átázott és életveszélyessé vált Hunyadi Mátyás Általános Iskolát, s a tanulók többségének ideiglenes új helyet kellett keresni. 

Az elsősöket és a másodikosokat egy belvárosi épületben helyezték el, a harmadikosok és negyedikesek egy kertvárosi szakközépiskola kollégiumban találtak menedéket. A felsősök – a nyolcadikosok kivételével – maradtak az anyaiskola egy olyan szárnyában, amelyet nem áztatott el a víz, míg a végzősök egy másik kollégiumban kaptak helyet.

A Népszava írta meg elsőként, hogy a tetőfelújítás elodázása miatt folyamatosan beázott az egri iskola épülete, a múlt heti iskolakezdéskor pedig új tető helyett vizes, penészes falak, vödrök, és áldatlan körülmények fogadták a gyerekeket és a tanárokat. Először csak két napos rendkívüli szünetet rendelt el az iskolaigazgató, majd bejelentették: elkezdik a tetőfelújítást, s erre az időre kiköltöztetik a tanulók jó részét az épületből. A rendkívüli szünetet – mint az iskola honlapjáról kiderül - nem kell külön bepótolni, mert ezt tanítás nélküli munkanapoknak könyvelik el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.