2018. szeptember 17., hétfő

AZ APRÓPÉNZÉRT IS LEHAJOLNAK A MAGYAR MILLIÁRDOSOK

ZOOM
Szerző: ÁBRAHÁM AMBRUS
2018.09.17.


Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatásként Homlok-Mészáros Ágnes 32 920 forinthoz jutott hozzá. Azért persze ebben a vidékfejlesztési támogatásban nem a felcsúti üzletember lánya a legnagyobb hal.

Bár még tavaly év végéhez köthető, de az uniós források kifizetését közlő oldalon a napokban jelent meg egy méretes lista, amelyben illusztris helyen, több Csányi Sándorhoz, nem is olyan régen Simicska Lajoshoz és Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozás, személy feltűnik fel – sőt a felcsúti vállalkozó esetében szinte a teljes család megtalálható. A lista a „mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatásokat” sorolja.

Az uniós agrártámogatások és pályázatok között otthonosan mozgó szakértő a Zoom.hu-nak ugyanakkor sietett jelezni, hogy alanyi jogon járó forrásokról van szó ebben az esetben. Hozzátette: már persze abban az esetben, ha a gazdálkodó hajlandó biztosítást kötni gazdaságára, terményeire. Amennyiben ilyet nem tesz, akkor ez a pénz nem jár. Ha viszont ezt megköti, akkor az erre fordított forrásait uniós pénzeket is felhasználva részben ellentételezik – folytatta.

Vagyis, ha nem is helyből, de jár a pénz, ehhez csupán meg kell kötni a biztosítást egy társasággal.

A lista élén egy többek között gyümölcstermesztésben érdekelt váci Eurotrust Consult Kft. áll. Számukra az említett jogcímen 51,2 millió forintot fizettek ki. A Pest megyei cég után közvetlenül a Csányi Sándorhoz köthető Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt. található 37,1 millióval, míg a harmadik legnagyobb összeget kapott cég is a Bólyi Zrt. csaknem kereken 28 millióval. A lista elejében további Csányi-érdekeltség is feltűnik, például a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt., amely egyszer 22, majd 20 millióval is megtalálható...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.