2018. szeptember 6., csütörtök

BEINDULT A TRÜKKÖZÉS A SARGENTINI-JELENTÉS KÖRÜL

INDEX
Szerző: KUGYELA TAMÁS
2018.09.06.


Bizonytalan a jövő heti szavazás kimenetele, furfangos csellel halasztanák el az eseményt az EP-ben, hogy időt nyerjenek.

Ravasz politikai húzások, intrika, találgatás és helyezkedés folyik a magyar hetes cikkes jelentés körül Brüsszelben. Ha nem Magyarországról szólna az ügy, nagyon izgalmas lenne elemezgetni a játszmákat, amelyek az Európai Parlamentben (EP) zajlanak egy héttel a jövő szerdai szavazás előtt. Utolsó pillanatban leadott kérés a szavazási szabályok értelmezésére, próbálkozás a szavazás elhalasztására, totózás és kalkulálás, hogy ki hogyan fog szavazni – tévésorozatba illő történet.
Miről van szó?

Arról fog dönteni az EP jövő héten, hogy az EU-s nemzeti kormányok testülete elé idézzék-e Magyarországot, amiért a demokrácia és az európai értékek rendszerszintű veszélynek vannak kitéve. Az emberi jogokkal foglalkozó parlamenti szakbizottság tavasszal megállapította, hogy a veszély fennáll, de ahhoz, hogy a következő szintre kerüljön az ügy, az EP plenáris ülésének is jóvá kell hagynia ezt a véleményt.

A véleményt az a jelentés fogalmazta meg, amelyet Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő állított össze nemzetközi szervezetek meglátásai, magyar és külföldi civil szervezetek, politikusok, kutatók hozzájárulásai, valamint magyar és európai statisztikai adatok alapján az elmúlt év során...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.