2018. szeptember 6., csütörtök

EZT A DÜHÖNGŐ ILLIBERALIZMUST MÁR ALIGHA LEHET MEGÁLLÍTANI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.09.06.


Jó reggelt kívánok, nem csak a csütörtök-rajongóknak! Egyik kedves olvasónk bölcsességére felkapaszkodva: már csak egy hétfő maradt, és máris itt a hétvége. Ami persze nem jár együtt azzal (most pláne nem fog), hogy a támadásoktól és megvédésektől terhes állampárti óbégatást felváltja a béke és a nyugalom. Erre senki ne vegyen mérget!

Jelenleg a Sargentini-jelentés jövő heti strasbourgi vitája borzolja a kedélyeket, erre most egészen bődületes mártírkodási akciót lehet felépíteni, lapátolnak is szorgalmasan az illetékesek. Orbán Viktor főmártír személyesen fogja kedden megvédeni a hont Soros zsoldosaival szemben. Másnap pedig – a szavazás eredményének ismeretében – a Fidesz-KDNP évadnyitó, kihelyezett velencei frakcióülésén számol be a pártkatonáknak a vita részleteiről, a várható uniós lépésekről és a lehetséges kormányzati reakcióról. Erről már a jól értesült lakájmédia többször beszámolt, de szerintem valamit benéztek: a lehetséges kormányzati reakciók már azelőtt megszülettek, hogy egyáltalán sor került volna a vitára. Már megint megy a tagadás, a sértődés, a mellébeszélés, és a gurgulázó sorosozás anélkül, hogy egyetlen szó esne a jelentés valódi tartalmáról.

A tegnapi napon Kocsis Máté frakcióvezető adta meg a hangot a vinnyogásnak. Sajtótájékoztatót tartott ő, ahol igen váratlant húzott (nem!): a Fidesz-frakció azt javasolja, hogy az Országgyűlés (értsd: fideszes Országgyűlés) határozatban válaszoljon a „hazugságoktól hemzsegő” Sargentini-jelentésre. Az egyenpropaganda – amely most történetesen Kocsis száján könyökölt ki – szerint az EP-ben ülő bevándorláspárti képviselők azért akarják elítélni Magyarországot, mert a magyar emberek már többször határozottan és világosan úgy döntöttek, hogy a bevándorlókat a magyar határnál meg kell állítani. „Ezért bélyegzik meg ilyen hamis jelentésekkel Magyarországot”. Brühü. Úgyhogy Mátéka a Fidesz-frakció nevében arra kéri a kormányfőt, képviselje a magyar érdekeket a migránspárti képviselőkkel szemben, és utasítsa vissza Magyarország megbélyegzését. Mennyire unalmas már ez az óvodás színjáték, aminek keretében a kétharmados dühöngő elmebaj főszereplői felkérik, felszólítják egymást, hogy azt cselekedjék, amit cselekedni fognak. És mennyire jó lenne, ha lenne valamiféle ellenzék, amelyik időt és energiát fordítana arra, hogy elmesélje a zembereknek, valójában miről szól az a kurva jelentés és miről nem szól. Egy ellenzéki arc nincs, aki következetesen próbálná világossá tenni, milyen ostoba ellentmondásokat és hazugságokat puffogtat a demokrácia hulláján örömtáncot lejtő bűnbanda, hogy miközben azért támadnak, mert védjük Európát kicsengették a csilliárdos csirkeháló állítólagos költségeinek egyharmadát. Najó, nem tisztem ötleteket adni, jól van ez így. Hátha megint elegen beveszik, hogy a kormány semmiről nem tehet, egyszerűen utálják a pofánkat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.