2018. szeptember 25., kedd

FÜGGETLENKÉNT, VAGY SEHOGY

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2018.09.24.


Hallgassa meg

A magyar civil kurázsi történetének legszebb fejezetei közé tartozik, ahogy a hallgatók félévről félévre összefognak a Klubrádió megsegítésére – mondta a csatorna hétfőn indult újabb túlélési gyakorlata kapcsán Arató András elnök-vezérigazgató. Azt is kijelentette, a Klubrádióban csak a Klubrádiótól függő műsor készül, elképzelhetetlen, hogy ez ne így legyen.

Ha normális országban élnénk, a Klubrádió a hallgatottságának megfelelően részesülne a reklámpiacból, de nem normális országban élünk, ezért a hirdetési bevételeknek csak apró töredéke jut számára. Az adónak így félévről félévre meg kell csinálnia a maga túlélési gyakorlatát - mondta a Hadd szóljon! – Civil összefogás a Klubrádióért nevű akcióról Arató András, elnök-vezérigazgató.

Hozzátette, a Klubrádió szeretné, ha a hétfőn indult gyűjtési időszakban a hallgatók által nyújtott támogatás megközelítené a 60 millió forintot, amivel az újabb félévet biztosan teljesíteni tudja a rádió. Ha pedig ennél magasabb összeg gyűlne össze, akkor kisebb-nagyobb fejlesztésekre is jutna pénz, például már teljesen amortizálódott berendezések cseréjére.

Arató András szerint a korábbi gyűjtések elképesztően sikeresek voltak, a hallgatók jóvoltából félévente 50-60 milliós összegek jöttek össze a rádió további működéséhez, ami egészen példátlan, és a magyar civil kurázsi történetének legszebb fejezetei közé tartozik.

Az elnök-vezérigazgató fontosnak tartotta azt is, hogy tisztázza a médium státusát, mert szerinte eddig talán egyetlen túlélési gyakorlat során sem vetődött fel olyan élesen az ellendrukkerek részéről a csatorna önállóságának a kérdése, mint most. Arató András kijelentette, a Klubrádióban csak a Klubrádiótól függő műsor készül, ez az adó vagy így működik, vagy sehogy. Fogalmilag elképzelhetetlen, hogy a Klubrádió ne legyen független – hangsúlyozta.

Arató András a Reggeli gyors szeptember 24-ei, hétfői adásában nyilatkozott, a riporterek Lampé Ágnes és Szénási Sándor voltak. A beszélgetés hangfelvételét a poszt elején kattinthatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.