2018. szeptember 9., vasárnap

GYERMEKKÉNT A TRANZITZÓNÁBAN - SZÉL BERNADETT A MAGYAR-SZERB HATÁRÁNÁL JÁRT

MÉRCE 
Szerző: CSENGEL KARINA
2018.09.09.


...„Bejártuk az egész zónát, utána pedig, amikor kiértünk, feltettük a kérdést magunknak és egymásnak: mit tehetünk? Egyet biztos: elmondjuk, hogy 61 emberből 25 gyermek, tudom, előttem sorolták végig a nevüket az édesanyák. És ezek a gyermekek hónapokon át pengés drótok között élnek, egy szűk területről ki sem mehetnek, nem látnak semmit. És hogy ez így nincs rendben, gondoljon bárki bármit az egész migrációról, mint ahogy az sincs rendben, hogy várandós nőket rabszállító autóval fuvaroznak.”

Szél a látogatás után neki is látott szakértői csapatával egy javaslatnak, mert szerinte minden képviselő egyéni felelőssége, hogy bead-e valamit, amit helyesnek tart, az pedig a többi 198 képviselőé, hogy mit kezdenek vele.

"Sötét idők, de ki kell állni azért, amit helyesnek tartunk. Mert mi ma kétségkívül láttunk és hallottunk egy sor olyan dolgot, amin változtatni kell minden rendelkezésre álló eszközzel.
"Mert ne mondja nekem senki, hogy az ország nemzetbiztonsága azon múlik, hogy 25 kicsi gyermek kap-e lehetőséget arra, hogy sétáljon, szaladgáljon, fogócskázzon egyet. Pontosan tudjuk, hogy nem ezen múlik.” – zárja blogbejegyzését.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.