2018. szeptember 25., kedd

HADHÁZY ÁKOS: "ILYEN CSAK EGY BANÁNKÖZTÁRSASÁGBAN TÖRTÉNHET MEG"

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: ZOLTAI ÁKOS
2018.09.25.


Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákos független képviselő a miniszterelnökkel szemben – jelentette be lapunknak adott interjújában a független képviselő.

– Mit gondol arról, hogy a közbeszerzéseken folyamatosan arató Garancsi István utaztatja luxus-magánrepülőn Orbán Viktor miniszterelnököt?

– Ez kőkemény korrupció. Ilyen csak egy banánköztársaságban történhet meg. Nehéz szó nélkül hagyni, ezért vagyonnyilatkozati eljárást fogok kezdeményezni a kormányfővel szemben. Orbán ugyanis ajándékot kapott Garancsitól, amiért nem tudjuk mit adott cserébe. Ráadásul egyik nyilatkozatában sem tüntette fel. Egyébként talán nem is a luxusrepülő az igazán durva. Számomra a legfelháborítóbb, hogy egy „noname” nagyágyú, bizonyos Homolya Róbert, aki éveken keresztül az EU pénzek elszórásának és a közbeszerzéseknek volt a fő felelőse luxus-yachtos ajándékokat kap. A „haldokló” nyugaton a Garancsi-Orbán utaztatás, vagy Homolya miatt azonnal kormányválság jönne.

– Ön azt tervezi, hogy egymillió aláírást gyűjt össze, annak érdekében, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Lehetetlen küldetésnek tűnik.

– Sokat kell dolgozni az eredményért. Az elégedetlenség megvan az emberekben, más kérdés, hogy az ellenzék miért nem tudta ezt az érzést egy helyre koncentrálni. Én erre teszek most kísérletet. Nem hiszem, hogy nincs egymillió felelősen gondolkodó magyar, aki tudná: nemet kell mondani a kormánynak. A választási eredmény nem arra volt felhatalmazás, hogy tovább lopjanak Orbánék. Egyébként én is tudom, hogy egy aláírásgyűjtő, aki kicsit is ügyes, egy délután alatt képes 30-40 szignót összeszedni. Ha ezer gyűjtő van, akkor ez egy délután 30-40 ezer aláírás. Lehetőség van arra is, hogy bárki letöltse online a gyűjtőívet. A magyaroknak szimbolikusan is nemet kell mondaniuk a korrupcióra, amelyhez az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kulcskérdés. Nemcsak azért, hogy legyen félnivalója a kormánynak, hanem azért is, hogy az uniós pénzeket megmentsük. Hiszen, ha valamit nem tesz a kabinet, leállnak majd a támogatások.

– Eddig hány szignót gyűjtöttek?

– Nagy az érdeklődés, rengeteg a gyűjtő, néhány nap alatt tízezres nagyságrendről beszélhetünk.

– Kik támogatják az ellenzéki pártok közül az akcióját? 

– A legtöbbet a Momentum segített, standokkal és számítástechnikai programokkal is. A Jobbik azt válaszolta a megkeresésemre, hogy ők inkább a parlamenti interpellációkban bíznak. A baloldali pártok pedig azt mondták, támogatni fogják az akciót, bár egyelőre nem kaptam értesítést, hogy milyen formában. Az viszont biztos, hogy gyakorlatilag minden párt aktivistája sokat segít már most is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.