2018. szeptember 27., csütörtök

ITT MÉRHETŐ LE IGAZÁN A FIDESZ EREJE

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2018.09.27.


Budapest XV. kerületében választanak polgármestert vasárnap, mivel az eddigi kerületvezető, a DK-s Hajdu László parlamenti képviselő lett. A helyben népszerű Hajdu gyorsan kijelölte utódját, Németh Angéla alpolgármestert, aki mögé beállt a DK és az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik pedig megtette azt a szívességet, hogy nem indít ellenjelöltet. A Fidesz-KDNP, amely volt polgármesterével, László Tamással próbálkozik, számára nehéz terepen küzd, de így sem lefutott a meccs.

Az áprilisi kétharmados győzelme óta szinte nem tud veszíteni a Fidesz az időközi választásokon sem. A balmazújvárosi polgármester-választástól és a mezőtúri ötszavazatos szocialista győzelemtől eltekintve tavasz óta minden a Fidesz legszebb álmai szerint alakul.

A Fidesz legyőzte Miskolcon Rokker Zsolttit, Pásztón Dömsödi Gábort, Pakson 94 százalékot, Felcsúton 89 százalékot kapott, Szerencsen pedig ellenfele sem volt. Ráadásul a kormánypártok olyan számukra nem könnyű terepen is simán tudtak győzni, mint Józsefváros (Sára Botond kétharmaddal lett polgármester) vagy a Belváros, ahol áprilisban még LMP-s győzelem született. Ehhez jött a jobbikos fellegvárnak tartott Tiszavasvárin aratott győzelem, amelynek értékét növeli, hogy itt még soha nem volt fideszes polgármester.

A VASÁRNAP NAGY KÉRDÉSE, HOGY EZ A FIDESZES DIADALMENET FOLYTATÓDIK-E VAGY A BALOLDAL LÁTVÁNYOSAN MEGÁLLJT PARANCSOL ORBÁN VIKTORÉKNAK.

A XV. kerületi polgármester-választásnak ugyanis vitathatatlanul országos üzenete is lesz, hiszen ezúttal egy baloldali fellegvárban lesz lemérhető a Fidesz ereje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.