2018. szeptember 15., szombat

KÍNOS EZ A BŐGÉS, MESTER

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.09.15.


„Most pedig a szöget keressük, amelynek ki kell bújni a zsákból”, a „szög” pedig az, hogy Angela Merkel Macronnal való találkozása után ultimátumot intézett EU-hoz, miszerint át kell adni a határőrizet egy részét Brüsszelnek. „A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rászorítani arra, hogy beengedjék a migránsokat, akkor el kell tőlünk venni a határvédelem jogát. Nem kevesebbet akarnak, mint hogy a magyar fiaink, rendőrök és katonák helyett, akik védik a határt, akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat küldjenek ide Brüsszelből. És ne legyenek illúzióink: be fogják engedni a migránsokat”.

Scheppele professzornak igaza volt. Ez itt fent már a szokásos péntek reggeli igehirdetés legsúlyosabb állítása, és senki helyében nem fogadnék arra, hogy a gyógyszerei gurultak el Orbánnak. Nem, ez már az EP-kampány huzatos előszobája, a végtelenített jelenben kappanhangon üvöltöző, szélsőjobbos összeesküvés-elméletek szintjére végérvényesen lesüllyedt felcsúti sufnijogász vergődése a kétharmados saller után. Megint azért nyert, mert veszített.

Azt sem fognám a gyógyszerekre, hogy szerinte a modern kori antiszemitizmus központja Brüsszelben van, Sargentini antiszemita és sorosista, a sorosista álcivilek (nem a CÖF, az igazi) támaggyák Magyarországot (erről szól a Sargentini-jelentés!), meg még Netanjahu izraeli miniszterelnököt is Brüsszelből támadják az antiszemiták. Amúgy meg kezdődik az újabb csata, fegyverbe magyarok, fiaink, katonák!

A következő csata neve: Ki védi Magyarországot? Ezt a csatát eddig jól nyertük. El akarják venni tőlünk a kapukulcsot. Ez a következő csata, amit kell vívnunk.

Ja, és még egy kis viccesség, ami a hazaráulózáson túl vigyorgásra késztetett:

Sebastian Kurz egy fiatalember, aki a 30-as évei elején jár, és hirtelen beleesett egy zűrös-zavaros rengeteg összefüggést tartalmazó vitába. (ez a válasz arra, hogy az osztrák képviselők is Magyarország Orbán ellenében tették le voksukat – szerk.)

„Magyarországot ítélik el vagy a magyar kormányt?” – tette fel a kérdést, amelyet meg is válaszolt: habár angolul van a jelentés címe, az nem nehéz megérteni. Ez alapján pedig a jogállamiság problémáiban Magyarországot jeleníti meg a jelentés, mint hibást, és nem a magyar kormányt. „Nincs mit vitázni. A támadás Magyarország ellen irányul, ezt a cím definiálja”.

A közeljövő ügyeiről a miniszterelnök úgy vélekedett: a Sargentini-jelentés most lekerül a napirendről vagy hátrébb sorolódik, és az ügy jelentősége napról-napra csökken. Felhívta a figyelmet azonban, hogy Angela Merkel legújabb terve, hogy a peremországok, mint Magyarország átadják a határvédelem egy részét Brüsszelnek.


Lássuk be, már nem az igazi a bőgés, mester, és egyre kevesebb a rendszer benne! Az a helyzet, hogy számolni kéne azzal, hogy az ember egy idő után belefásul abba, hogy 30 10 éve ugyanazt csinálja: a saját maga által feltett/előre megbeszélt álkérdéseket egy a valóságtól elszigetelt térben megválaszolja, és boldog karácsonyt! Igaz, hogy Scheppele professzor meglátásai elborzasztanak, tudom, hogy a NER-t senki nem fogja eltakarítani helyettünk, mégis próbálom (totális meghülyülés ellen) a vicces oldalát nézni ennek a minden idők valósághajlítása címre jogosan igényt tartó kinyilatkoztatásnak. Márpedig ha megfelelő szögből nézem, akkor úgy látom, érdemes a helyén kezelni ezt a kirohanást. Nem más ez, mint a sarokba szorított, legendás magyar gógyiból szárba szökkent elvetélt jogászi zsenialitás kimagyarázási hadművelete, és mint ilyen, bizony vicces logikai bukfencek csúsztak a szociapatákat megszégyenítő politikai tenyérjóslásba...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.