2018. szeptember 17., hétfő

KINYILATKOZTAT, VILÁGOSSÁ TESZ, MEGÜZEN, ÉS HÁTBA SZÚR BÁRKIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.09.17. 


Hejjhó! Szép jó reggelt kívánok, hatalmas teher ez rajtam. Hogy már megint hétfő van, és nem is akármilyen. Azt írja az MTI, és mindenki más is, hogy közeledik a boldogkarácsonyozás ideje ma kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, és az első, háromnapos ülést rögtön a Strasbourgban győztes hadvezér monológja indítja. Ezzel párhuzamosan megindul az ország egészpályás letámadása: durvuló kultúrharccal, pórázra kötött médiával, felforgatott egészségüggyel, új bírósági struktúrával, változó választási szabályokkal, erről ITT érdemes tájékozódni.

Aztán majd holnap, amikor már kedd lesz, Kocsis Mátér fideszes frakcióvezető korábbi bejelentésével összhangban a parlament várhatóan dönt a Sargentini-jelentés elutasításáról. Semmire nem illik jobban a tegnapi nap kommentje az állampártra aktualizálva, mint erre a lihegő tiltakozásra: az ellenzék még most sem tudja elfogadni a magyar emberek döntését a Fidesz még most sem tudja elfogadni az Európai Parlament döntését.

Pedig minden követ megmozgattak/megmozgatnak az elvtársak a látszatok fenntartása érdekében. Péládul Bayer Sváby András és az ATV-n futó Heti Napló című műsora ellen indított hadjárata ellenére (bezzeg ha az Echo Tv-nek jutott volna eszébe először ez) mintegy 170 ezer online szavazó 63 százaléka megszavazta volna a Sargentini-jelentést, szemben a fennmaradó 37 százalékkal. Szerintem ebből senki ne vonjon le semmilyen hosszútávú konzekvenciát, én nem is értem, hogy a lovagkeresztes próféta miért fordított annyi energiát arra, hogy egy semmiféle reprezentativitással nem bíró szavazást a trollok harcba küldésével megpróbáljon a gazdája javára fordítani.

Mindegy is. Tehát nem csak ma lesz nagy nap, de holnap is az lesz, miután a Fidesz parlamenti bohóckodásával egy időben elvileg Gyurcsány Ferenc és hívei utcára vonulnak. Legalábbis a tegnapi, hárompárti ellenzéki tüntetésnek ez az egyik legfontosabb következménye. A DK elnöke szerint az ellenzéki képviselők egyedül, a választók nélkül nem tudják legyőzni a kormányt, ezért a párt folyamatos utcai tüntetésre hív, ami kedden kezdődik. Ezzel párhuzamosan Gurcsány arról is beszélt, hogy a DK két EP-képviselője ma feljelenti magát hazaárulás miatt, mivel a Sargentini-jelentésre igennel szavazó képviselőket hazaárulónak nevezte a kormánymédia. Ez egy okos húzás végre, bár hozzátenném: ezzel a lendülettel a fél ország nyugodtan feljelenthetné magát, olyan alacsonyan szállt az utóbbi napokban a hazaárulózás mindenki irányába, aki nem ért egyet Orbánékkal, hogy ihajj. Ráadásul szeretném felhívni a figyelmet: nem csak a szolgamédia állt bele a nyakló nélküli hazaárulózásba, a Fidesz prominensei sem fukarkodtak ezzel a kedves minősítéssel, szóval...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.