2018. szeptember 5., szerda

KÖZBIGYÓ PROJEKT

KÖZBIGYÓ PROJEKT
Szerző: kozbigyo.hu
2018.09.05. 


Miről szól a Közbigyó projekt?

A legfontosabb hármasról: tanárok, diákok, és szülők együttműködéséről egy különleges oktatási élmény megvalósításáért! A Közbigyó projektben a gyerekek közösen, belső indíttatásból, valamilyen gyakorlati feladatot valósítanak meg, csoportos alkotó folyamat keretében.

Kik csinálják a közbigyó projektet?

A Közbigyó projektet szülők, gyerekek és tanárok közösen csinálják. Az első Közbigyó projektet a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskola 3 szülője kezdte el. Az alapötlet Neumann-Bódy Edit és Fehér Vera fejéből pattant ki. Ebbe a folyamatba kapcsolódott be Borbély Péter szülő, Tímár Krisztina és Burka Erika pedagógusok és Kabdebó Ferenc pedagógiai szakértő. Ez volt az első közbigyó team.

Közbigyó team-et te is létrehozhatsz, mindenben segítünk, fordulj hozzánk bizalommal az info@kozbigyo.hu e-mail címen. Az adott szervezők elérhetőségei megtalálhatók az impresszumban.

Honnan indult a Közbigyó projekt?

A Közbigyó projektet a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános iskola néhány lelkes és aktív pedagógusa és támogató szülők indították el azzal a céllal, hogy a gyermekek az iskolában egy másfajta oktatási módszerrel, tanulási élménnyel is megismerkedhessenek.

Kísérleti jelleggel egy témahét keretein belül az összes alsós osztályban megszerveztünk egy csoportmunkát, melynek során a gyerekek 4-5 fős csoportokba szerveződve, közösen létrehoztak valamit, amit Ők találtak ki, és Ők is valósítottak meg. Minden csoporthoz tartozott egy mentor szülő, aki segítette a csoport munkáját.

Márciusában a Bókay iskola 8 alsós osztályában 214 gyerek, 42 kiscsoportos projektben vesz részt. 55 mentor szülő segítette a 4-5 fős projekt csoportokat. Májusban a felső tagozatban 70 gyerek és 15 mentor alkotta a Közbigyó projektet.

A kiscsoportok a projektjük teljes folyamatát gazdagon dokumentálták videókkal, fényképekkel, szöveggel, tervező- és értékelő lappal.
Hol található a Közbigyó projekt?

Az elkészült művek ezen az oldalon, valamint a https://www.facebook.com/pg/kozbigyoprojekt/ oldalon találhatók meg.

Facebook oldalunkon publikálásra kerültek a kész művek, ahogy az alkotó folyamat különböző stádiumai is. Az egyes csoportok munkájának részletei (a projekt tervezésétől a megvalósítási munkálatokon és a produktum bemutatásán keresztül az értékelésig) a fenti linkeken érhetők el az oldal csoportjai között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.