2018. szeptember 9., vasárnap

NE AZ ABORTUSZT SZIGORÍTSÁK, HANEM TEGYÉK LEHETŐVÉ, HOGY MINDENKI VÉDEKEZHESSEN

MÉRCE
Szerző: CSEH KATALIN
2018.09.08.


A közéletben egyre több szó esik az abortusz szigorításáról: Kásler Miklós szerint az abortusz miatt fogy a magyar, és akár 20 millióan is lehetnénk, míg Dúró Dóra a szívhang kötelező meghallgatását és általánosságban az abortusztörvény szigorítását javasolja. Könnyen lehet, hogy a következő időszakban érdemi változások történnek a terhességmegszakítások szabályozásának törvényi hátterében.

Mivel valódi közéleti vita nem zajlik erről az emberi sorsokat alapjaiban érintő témáról, most, kerülve a hangulatkeltést, azokhoz próbálok szólni, akik hozzám hasonlóan szívügyüknek tartják a nem kívánt terhességek csökkentését.

A tudatos családtervezés feltételei ma hazánkban sajnálatos módon rengeteg ember számára nem adottak, azonban ezt a jelenlegi jogi háttér megfelelő kihasználásával jelentős mértékben orvosolni lehetne. Az elérhető fogamzásgátlás és a korszerű szexuális felvilágosítás a nem kívánt terhességek, és így a terhességmegszakítások elleni küzdelem legfontosabb eszközei. Nagyon remélem, hogy a kormány nem készül ezt a kérdést is a saját kulturális háborúja részévé tenni, hanem valódi megoldásokon gondolkodik, és ezen a téren veszi fel a küzdelmet a művi terhességmegszakításokkal szemben. A törvényi háttér mindenesetre adott hozzá: ugyanaz a jogszabály rendeli el a fogamzásgátlás elérhetővé tételét, amely az abortuszokat szabályozza. Csak éppen ezt a részét sajnos nem tartatják be olyan szigorúan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.