2018. szeptember 8., szombat

ORBÁN VIKTOR BELERÚG A TÖBBIEKBE, MINDENKIVEL SÚLYOS NÉZETELTÉRÉSEI VANNAK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BARÁT JÓZSEF
2018.09.08.


Egy illiberális internacionálé megalapításának előszeleként értékelik az elemzők Orbán Viktor és Matteo Salvini múlt heti találkozóját, a napok múlásával nem kevesebbet, hanem egyre többet írtak róla. Kétségtelen, hogy a két politikus magasra tette a lécet: a májusi európai választásoknak szerintük a migráció megállítása érdekében alapjaiban kell átalakítania az Európai Bizottság és az Európai Parlament működését. Valójában a jövő évi uniós választás legfőbb tétje, sikerül-e megőrizni az Európai Unió döntési és cselekvési képességét, fenntartani a pozitív integrációs irányt, vagy az EU integráció iránt leginkább elkötelezett intézménye, a parlament elveszíti úttörő szerepét.

A magyar állami civilek Európa meghódítására indulnak. Csizmadia László CÖF-elnök ugyanis bejelentette az ECET-et, azaz hogy megkezdik az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás létrehozásának előkészítési munkálatait. A szellemi honvédők úgy vélik, az EU jelenlegi föderatív irányítása zsákutca, és csak a nemzetállamok képesek biztosítani az unió erejét.

Találhatnánk mulatságosnak is, hogy a Bayer Zsolt és Bencsik András intellektuális irányítása mellett működő hazai szervezet kívánja átalakítani a félmilliárd lelket számláló Európai Unió berendezkedését, de inkább szomorkodni valónk van. Ez megint sokba lesz nekünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.