2018. szeptember 14., péntek

ORBÁN VIKTORNAK AZT SEM SZABAD ELHINNI, AMIT KÉRDEZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2018.09.14.


Kellemes, nyugodalmas estét mindenkinek! Ma rajtam a sor, hogy vasvillával megforgassam a napi trágyahalmot, hátha reggelre virágmező lesz belőle. Pedig nem.

A miniszterek elnöke sikeresen megnyugtatta magát, hogy nem olyan nagy ügy az a Sargentini jelentés, nem is érdemes vele foglalkozni. Lett új kunka, mégpedig az az uniós javaslat, hogy közösen védjük az Unió határait. Felcsút hírhedt szülötte azon nyomban kitalálta, mit kell mondania a hívek mozgósításához. Ezt találta ki ő az okos fejével:

Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

A kormányfő úgy fogalmazott: a szerdán elfogadott Sargentini-jelentés semmilyen veszélyt nem jelent Magyarország számára. Annak hátterében az áll, hogy Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő találkozóján előbbi ultimátumot intézett Európához. A kancellár azt mondta, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországoknak át kell adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek – emlékeztetett.

A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rákényszeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni – értékelt a miniszterelnök. A magyar határőrök és katonák helyett, akik esküt tettek és akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat – mondta.
(MTI)

Jó kis hörgés ez, a hívek már biztosan fenik a kaszát, hogy megvédjék. Hogy mit, az még nem világos. Ugyanis az Unió NEM AKARJA ELVENNI A TAGÁLLAMOK HATÁSKÖRÉT. Anyagi, technikai és szakmai segítséget kíván nyújtani a tagállamoknak. Ha szükséges, egy bármikor mozgósítható 10 000 fős készenléti alakulatot – vagy abból amennyi kell – küld abba az országba – az ország kérésére -, ahol erre szükség van a migrációs nyomás miatt, HA A TAGÁLLAM KÉRI. Az alakulat AZ ILLETŐ TAGORSZÁG KORMÁNYÁNAK UTASÍTÁSÁT HAJTJA VÉGRE. Nem Brüsszelét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.