2018. szeptember 14., péntek

SPÍLER 2-ÜGY: NINCS MEGEGYEZÉS, A TV2 A SZOLGÁLTATÓKAT OKOLJA

444
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2018.09.14.


Nem igazán közelednek az álláspontok a TV2 és a kábelszolgáltatók között a Spíler 2 televíziós csatornáról szóló árvitában, így továbbra sem tudni, mikor lesznek láthatóak a csatornán a spanyol liga meccsei, sőt sokáig úgy tűnt, egy csomó Bajnokok Ligája-meccsről is lemaradhatunk. A piacon mozgók szerint néhány héten belül azért lehet számítani előrelépésre, de a helyzet most a TV2 számára fojtogatóbb.

Pedig már áprilisban megállapodott az UEFA-val és a spanyol szövetséget képviselő ügynökségekkel a tévé menedzsmentje arról, hogy a következő három évben a csatornacsaládhoz tartozó Spíler-sportcsatornák sugározhatják Magyarországon a spanyol La Liga és a Bajnokok Ligája egyes mérkőzéseit. A szerződéskötésről a programigazgató Fischer Gábor számolt be május 8-án a Media Hungary siófoki konferenciáján. A 444-en néhány hete megírtuk, hogy a

két szerződésért évente összesen nagyjából 11 millió eurót, azaz legalább 3,5 milliárd forintot fizet ki a közpénzekkel alaposan kipárnázott TV2.


Ehhez képest most szeptember közepe van, a spanyol bajnokságban az 5. forduló következik, jövő hét közepén indul a Bajnokok Ligája, és egyelőre nincs deal.

A La Liga-ra kizárólagos jogot vásárolt a TV2, a BL-nél pedig a B-csomagot szerezték meg, azaz a keddi és szerdai meccsnapon is ők választhatnak a mérkőzések közül az MTVA után. Az idei kiírásban este 19 és 21 órakor is lesznek meccsek, úgyhogy heti négy találkozó van veszélyben. A főtábla meccsei jövő héten, szeptember 18-tól indulnak.

UPDATE: A TV2, alighanem az európai szövetség felé fennálló kötelezettség miatt, jövő héttől válságmegoldásként a Spíler 1-es csatornáján tűzi műsorra a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket. Ez viszont azt jelenti, hogy a jelentős közpénzekből gazdálkodó csatorna úgy fizetett ki az idei jogdíjért közel 4,5 millió eurót, hogy azért a szolgáltatóknak nem kell plusz pénzt fizessenek.

A Spíler péntek reggel azt is közölte oldalán, hogy hétvégén „ízelítőként” a La Liga Spíler 2-n leadott meccsei közül a Spíler 1-en is műsorra tűz négy összecsapást. Ideiglenesen ezzel csillapíthatják a rajongók dühét, de hosszabb távon ez nem jelent megoldást, mivel a Spíler 1-et már értékesítették, azon keresztül nem jut pénzéhez a vállalat.
Évi 4 milliárd mehet a levesbe

Ha hozzászámoljuk a bérezéshez, a stúdió fenntartásához, a többi műsor előállításához és a műholdas sugárzáshoz kapcsolódó költségeket, a Spíler 2 éves költségvetése a következő években a 4 milliárd forintot is megközelítheti, ehhez képest pillanatnyilag nem nagyon akad, aki nézni tudná...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.