2018. szeptember 14., péntek

SZÁRNYALÓ TISZAVASVÁRIRÓL ÁLMODNAK A HELYI FIDESZES TÁMOGATÓI

ABCÚG BLOG
Szerző: NEUBERGER ESZTER
2018.09.14.


Történetében először lehet fideszes polgármestere Tiszavasvárinak, a 2010 óta a Jobbik fellegvárának számító Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosnak. Jobbikos biztosan nem lesz, mert a szétesőben lévő párt nem indít saját jelöltet a városban a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, helyette a függetlenként induló Badics Ildikót, a város jegyzőjét támogatja. A kormánypárti győzelem azokon múlhat, akik azt remélik, a fideszes városvezetés majd több fejlesztést vonz Tiszavasváriba, és azokon a telepi romákon, akiknek elegük van a közmunkát szervező jobbikosok hatalmaskodásaiból. 

Időközi polgármester-választás lesz vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban. A 2010 óta a Jobbik egyik bástyájának számító kisvárosban azért üresedett meg a polgármesteri szék, mert a posztot eddig betöltő Fülöp Erik a Jobbik országos listáján a parlamentbe jutott az áprilisi országgyűlési választásokon.

A szociális problémákban bővelkedő Tiszavasváriról már többször tudósítottunk az Abcúgon, így a hétvégi választás előtt is ellátogattunk a településre, hogy megnézzük:

kik és milyen esélyekkel indulnak a polgármesteri címért, és mit vár a 13 ezres kisváros lakossága a hamarosan megújuló városvezetéstől.
Ez nem lesz a demokrácia ünnepe

Nagy nihilben találtuk hétfő kora délután Tiszavasvári lakosságát, a városközpontban, a főút melletti járdán a dolgukra igyekvő emberek közül az első négy megszólítottról pár kérdés után kiderült,

vagy már most tudja, hogy nem, vagy majd aznapi hangulatának megfelelően eldönti, elmegy-e a vasárnap esedékes időközi önkormányzati választásra.

“Mi értelme? Bárki lesz is a győztes, úgysem változik semmi”


– mondta kedvetlenül egy ruhabolti eladó, miután rájött, hogy nem vásárolni jöttünk.

Egy másik helyi, egy barátnőjével az iskola előtt ácsorgó 19 éves lány először szavazhatna önkormányzati választásokon, de a részvétele érdektelenség miatt elmarad...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.