2018. szeptember 10., hétfő

TEHETSÉGES VAGY? KÁR

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.09.09.


...Úgy tűnik, végre túl vagyunk a kötcsei polgári pikniken és koncentrálhatunk arra, ami a legfontosabb ebben az országban. Vagyis a bevándorlásra. Orbán Viktor és kormánya visszatérhet a határok védelmezéséhez, ahol továbbra is, akár heti 5-10 menekült is megpróbál bejutni az országba. Ez természetesen azt jelenti – már ez a brutális szám -, hogy bevándorlás okozta válsághelyzet van. A szerdán esedékes EP szavazáson pedig Orbánék biztosan megvédik nem csak a magyar népet, hanem egész Európát. Na de addig is, ameddig ez be nem következik, lássuk mi történt a mai napon.

A gyerekek negyede úgy indul el otthonról, hogy nem reggelizett, pedig a napindító “energialöket” kell ahhoz, hogy tudjon gondolkodni, jól teljesíteni az iskolában – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Itt még azonban nem ért véget a hír, ugyanis Antal Emese tanácsot is adott, a tudatlan, lusta szülőknek, miszerint :

A táplálkozási szakember azt javasolja a szülőknek, hogy ha indulás előtt nincs idő a reggelizésre, akkor csomagoljanak a gyerekeknek uzsonnát, amit akár az iskolában, még az órák előtt meg tudnak enni.

Ideális reggeli lehet a teljes kiőrlésű gabonából készült szendvics, melyben hús, húskrém, sonka, tojás, zöldség van, ezek mellé pedig gyümölcsöt, vagy joghurtot lehet tenni.

Köszönjük kedves Emese, hogy elmondta mit is kéne tennie minden hazai szülőnek, biztosan pont erre volt szükségük, hisz eddig azért nem adtak enni a gyermekeknek, mert nem tudták mit is adjanak. Még véletlenül sem azért, mert nem volt mit. A gyermekéhezést a kormány ugyanis megszüntette, aki pedig nem reggelizne, esetleg nem enne egész nap, az csak is önmagát hibáztathatja. Reméljük most, hogy egy szakértő végre elmondta, hogy mit kell enni adni a gyermekeknek, nem marad olyan iskolás, aki ne reggelizne otthon.

Kit érdekel, hogy nem telik rá, vegyen mindenki teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, amit sonkával, hússal és húskrémmel kell megtömni, hisz a szakértő ezt mondta. Egyébként lehet az is segítene a dolgon – bár én ugyan nem vagyok a köztévé szakértője – ha a gyermekeknek nem hajnal 6-kor kellene felkelniük, hogy reggel 7-re már meg is kezdjék a tanítási napot. Sem a felnőttek, sem a gyermekek számára nem egészséges ilyen korán felkelni, de legfőképpen nem szükséges. Ezt sokan, sok helyen bebizonyították már, de ezt miért is venné figyelembe bármely hazai szakértő is? Keljen a gyerek hajnal 6-kor, tanuljon egészen este 5-ig, hogy aztán az iskolából hazaérkezve elkészíthesse a házi feladatát, hogy aztán ne maradjon szinte egy perce sem arra, hogy mondjuk a barátaival legyen, esetleg pihenjen egy kicsit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.