2018. szeptember 17., hétfő

VAN AZ A PÉNZ? KILENC VÉLEMÉNY ELMENETELRŐL ÉS HAZATÉRÉSRŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.09.17.


Neked mi az a pénz, amiért már nem mennél el Magyarországról vagy amennyiért hazatérnél? – tettem fel a kérdést többször is a blogon, és érkeztek is a válaszok rá szépen emailben (is). Ezekből válogattam ki kilenc véleményt (természetesen ezek semmilyen reprezentatív értékkel nem bírnak, random vélemények), akad közöttük ilyen is, meg olyan is, az viszont biztos, hogy a kérdésre mindenkinek van valamilyen konkrét vagy elvontabb válasza. 

Magyarországra esetleg akkor mennék vissza, ha...

„Szimplán NINCS AZ A PÉNZ!! De most komolyan!! Három éve élek Németországban a családommal. Az idén egyszer voltunk Magyarországon (szándékosan nem írok Otthont). Amikor voltunk, már a határt átlépve az első ember a benzinkúton unott, kedvetlen fejjel elveszi a kedvünket.

Egy kicsi összeggel lottózom, és el is határoztam, hogy ha nyernék, vennék itt egy házat és szépen eléldegélnénk. Ahogyan írtam, nincs az a pénz!

Az emberek, a hangulat, a környezet (tisztaság) minden sokkal jobb. Ha gyerekekkel megyek boltba szinte mindig kapnak kis édességet, vagy pékségben pici muffint, az eladók kedvesek, nem unottak, mint Magyarországon a legtöbb helyen.

Hogy miért jöttünk ki? Egyszerűen már egy birkának éreztem magam, egy fő- és két mellékállásom volt, plusz a feleségem is dolgozott. Átlagos főállású fizetésünk volt, de így sem volt elég egy nyaralásra például.

Normál munkahelyünk volt és nem volt elég? Közben olyan pénzek mennek el baráti alapon, hogy hihetetlen. Biztos vagyok benne, hogy itt sem tiszta politika, de itt hagynak élni!!! Ha a gyereknek cipő vagy ruha kell, nem kell megvárni a fizetést. Ha megtetszik valami játék, nem kell karácsonyig várni.

Két fiam van, akkor még kicsik voltak és a három munka miatt alig voltam velük. Most egy munkahelyem van, a feleségem még nem dolgozik és minden hétvégén együtt vagyunk és persze már 5-kor otthon vagyok hétköznap. Otthon egy bolti eladó voltam, itt most egy gyári dolgozó, de többnek érzem magam.

Magyarországra esetleg akkor mennék vissza, ha az Európai Unió ténylegesen egyesülne és csak egy elnöke lenne, de az nem magyar.” (Róbert) ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.