2018. október 3., szerda

A SZÍVSEBÉSZ KÖRÜLI KAVARÁS LEHETETT AZ UTOLSÓ CSEPP A POHÁRBAN AZ ÁLLAMTITKÁRNAK

INDEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2018.10.03.


Kedden felajánlotta lemondását Orbán Viktornak Nagy Anikó egészségügyi államtitkár. A Népszava információi szerint már hetekkel korábban elmérgesedett a viszony Nagy Anikó és minisztere, Kásler Miklós között. A konfliktus oka elsősorban az volt, hogy a miniszter több esetben átnyúlt az államtitkár feje fölött. Az egyik ilyen utolsó eset a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből váratlanul elbocsátott híres szívsebész, Székely László ügye volt.

Mint megírtuk: Székelyt Andréka Péter, a Kardiológiai Intézet megbízott főigazgatója mentette fel a munkavégzés alól. Az indok az volt, hogy Székely még tavasszal egy szívbillentyű-műtéthez behívott a műtőbe egy privát plasztikai sebészt is, aki a beteg sérült mellimplantátuma helyett újat ültetett be. Az orvos azzal indokolta ezt a megoldást, hogy a betegnek így egy altatással, egy műtét alatt helyre tudták állítani a mellkasát.

Andréka Péter megbízott főigazgató azonban megengedhetetlennek tartotta, hogy egy állami intézményben vegyesen állami és privát ellátást végezzenek. Az Intézetben sokan úgy gondolták, mindez csak ürügy volt Székely eltávolításához, aki nem volt túl jó viszonyban Andréka Péterrel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.