2018. október 15., hétfő

AKI A KORMÁNY SZEMÉTDOMBJÁT TISZTÁN TARTJA: POLT PÉTER

CIVILHETES BLOG
Szerző: LŐRINCZ CSABA
2018.10.14.


Aki egyben nem más, mint a magyar politikai útvesztő problémájának mértani közepét alkotja. Hogy miért, arra kiváló és adekvát példák garmadáját találhatjuk. Hiszen Polt Péternek legfőbb ügyészként a jelek szerint nem egyéb a feladata, mint a fideszes érdekeltségek elszámoltatásának megakadályozása.

Így történhet meg az, hogy bár szocialista politikusokat százmillió sikkasztásért börtönbe zártak – egyébként jogosan – addig példának okáért a Rogán letelepedési által okozott 30 milliárdos veszteségnek senki nem nézhet utána. Vagy Kósa és a csengeri örökösnő esete. Különös, hogy Szabó Gábornét őrizetbe vették, de Kósa valamiért nem részesült hasonló eljárásban.

A magyar ügyészség megreformálásában Polt Péternek történelmi szerepe van. Az első legfőbb ügyészi ciklusának kezdetén – 2000-ben, Györgyi Kálmán máig nem indokolt hirtelen lemondása után nevezték ki – eltökélten küzdött a vezetői fiatalításért és a közvetlenségért. Az addigi merev, arctalan szervezetben nyitott vezetők tűntek fel, akik előszeretettel nyilatkoztak a sajtónak, sőt izgalmas vádügyekkel traktálták őket. Ez korábban elképzelhetetlen volt. Boldog békeidők voltak ezek, mondhatjuk utólag, mert mára a rendszer a fiatal arcokkal együtt bemerevedett. Az ügyészi sajtóhálózat ma már csak formai tájékoztatással működik, arról szó sem lehet, hogy egy újságíró vádiratot kaphasson betekintésre. Ma már minden állami intézményben, hivatalban, költségvetésből gazdálkodó cégnél alapszabály: csak balhé ne legyen! /168 óra/

Magyarán Polt Péter csupán annak a bizonyos jéghegynek a csúcsa, ami a kormánypárti politikusok az egyes hivatalok illetékesei konfliktuskerülő magatartásának zenitje. Hogy egy állam összetartásában a konfliktusokat nem bölcs dolog kerülni, mit sem számít. Mindezek tükrében Polt Péternek nincs más dolga, mint lesöpörni az asztaláról minden, a kormány felelősségét firtató vizsgálati kezdeményezést.

Az újságírói szakma lényegében ezért is lett leépítve. Kezdve azzal, hogy az OKJ képzések közül törölte a Fidesz, egyben fel is lazította a szakmát, nem hiteles sajtótermékek pénzelésével. Továbbá rágalomhadjáratuk eredményeként körülbelül annyi esélye van egy feltörekvő újságírónak értelmes választ kicsikarni nemcsak Polt, de bármely hivatal emberéből, mint napszemüveget viselő zsiráfnak elvegyülni a jegesmedvék éves találkozóján.

Ezzel zárul be Polt Péter ördögi köre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.