2018. október 16., kedd

AKKORA FAIRTÁS VÁRHATÓ AZ ÚJ SIKLÓ MIATT A GELLÉRT-HEGY LEGZÖLDEBB RÉSZÉN, HOGY AZ ILLETÉKESEK ELTITKOLJÁK AZ ADATOKAT ,

444
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2018.10.16.


Nem véletlen, hogy 120 év alatt sem sikerült eldönteni, tényleg épüljön-e sikló a Pest jelentős részéről jól látható Gellért-hegy oldalába, pedig azóta léteznek erre tervek, hiszen a projekt jelentősen befolyásolhatja a városkép jól ismert látványelemét.

A G7 írta meg, hogy a tervekből most már tényleg valóság lesz, annyira, hogy a hegy lábánál már el is indultak a földmunkák.

A 444 tudomása szerint egy először 2013-ban kiadott, majd 2016-ban módosított engedély jogszerűen lehetővé teszi, hogy a leendő gellérthegyi sikló magántulajdonosai jókora területen kiirtsák a fákat a hivatalosan “országos jelentőségű védett természeti területnek” számító hegyoldalban. De hogy pontosan hány fát fognak kivágni és mekkora területen, azt hetek óta titkolja előlünk az engedélyt annak idején megadó Pest Megyei Kormányhivatal.

Ha az ember megnézi, hogy nagyjából milyen nyomvonalon fog haladni a tervezett sikló, némileg érthetővé válik a hivatal zavarodottsága, ugyanis a hegy egyik legzöldebb, a Belvárosból jól látható lankáján várható a vágás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.