2018. október 5., péntek

AMITŐL ORBÁN IS FÉL - ÉS EZT TUDJÁK IS RÓLA

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: UNGÁR TAMÁS
2018.10.05.


Sokan írták alá Pécsen a kezdeményezést, hogy Magyarország is társuljon az európai ügyészéghez, sikert mégis kevesen várnak: Orbán Viktor fél ettől a hatóságtól, így egymillió szignó sem bírná csatlakozásra.

A kormány korrupt és ezért fél az uniós ügyészségtől, vélik azok, akik aláírásukkal támogatják, hogy hazánk is csatlakozzon az európai nyomozó hatósághoz. A Fidesz-hívők is látják a korrupciót, ám nem írnak alá. Amúgy az aláírók nem igen bíznak abban, hogy Orbán a gyűjtéstől meghátrál. 

– A korrupció elviselhetetlen és vérlázító. Ez ellen a Polt-féle ügyészség semmit se tesz. Kizárt, hogy egy korrupt kormánypolitikust megbuktassanak. Kizárt! Ezért írtam alá. Az európai unió ügyészsége lebuktatná a tolvajokat, emiatt nem akar Orbán belemenni, hogy csatlakozzunk az európai ügyészséghez. A 44 éves Kolat Erzsébet eképpen magyarázta: miért támogatta szignójával azt, hogy hazánk csatlakozzon az unió ügyészségéhez. Az élettársával egy 13 éves fiút nevelő, szociális gondozóként dolgozó, pécsi asszony szerint mindenki tisztán látja, hogy a kormányhoz közel álló üzleti körök száz vagy inkább ezermilliárdokat vágnak zsebre teljesítmény nélkül. Amikor közbevetettem, hogy a kormány az ország szuverenitására hivatkozva utasítja el a csatlakozást, akkor az asszonyból kifakadt nevetés: 

– Butaság! Aki nem látja miről van szó, az nem is akarja látni, mert annyira fideszes...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.