2018. október 16., kedd

EGY GOMBNYOMÁSSAL VESZIK EL MILLIÓK OTTHONTEREMTÉSI ÁLMAIT

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2018.10.16. 


Fideszes javaslatra eltörölhetik a lakástakarék-pénztárak állami támogatását, a megvonásról kedden szavaz a parlament. A kormánypárti kétharmad dönt a Sargentini-jelentésről, és az oroszok honos népcsoporttá nyilvánításáról is.

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban megtárgyalja, majd el is fogadhatja a lakás-takarékpénztári megtakarítások állami támogatásának kivezetését. A képviselők emellett szavaznak a Sargentini-jelentésre megfogalmazott kormánypárti válaszról -írja az MTI. Az ülésnap reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyeket a lakás-takarékpénztárakról szóló javaslat összevont vitája követ. Az előterjesztő Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke a javaslatot azzal indokolta: a lakás-takarékpénztárak konstrukciója nem volt kellő hatékony, és az elmúlt időszakban nem szolgálta olyan aktívan és eredményesen az otthonteremtést, mint elvárták volna, emellett pedig 2010 óta 60 milliárd forint extraprofitra tettek szert a programot működtetők és forgalmazók.
A törvény visszamenőlegesen nem lesz érvényes, tehát a már megkötött szerződésekre kifizetik az állami támogatást, de a hatályba lépéstől számítva viszont nem igazán lesz értelme lakástakarékot kötni. A döntés a megszavazást követő napon pedig hatályba is lép...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.