2018. október 2., kedd

HÁZASSÁGGAL TAJVANRA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Gyuri
2018.10.02.


A helyzet az, hogy Gyurinak igaza van, Tajvan meglehetősen ritkán kerül elő a Határátkelőn, pláne olyan érdekes és részletes posztban, mint amit most ő küldött. Úgyhogy lássuk, hogyan került a távol-keleti országba és mit érdemes tudni Tajvanról.

„Kezdetnek gyorsan le is szögezném, hogy nem Tajvanon élek. Feleségemmel három évvel ezelőtt ismerkedtünk meg Oszakában, s hamar kiderült, hogy mindketten Japánban dolgozunk, ráadásul mindketten ugyanúgy Fukuokában.

A kezdeti találkákat követte az első tajvani családlátogatás, majd pár évre rá már a fizetésem jelentős részét költöttem a havi 1-2 „anyósvizitre”. Noha Európában egyikük sem volt még korábban, újdonsült anyósomék szerencsére az átlagos tajvaninál jobban képben voltak a világ dolgaival, úgyhogy hamar elfogadtak, mint a lányuk oltalmazója.

2017-ben aztán eljött a nagy elhatározás, hogy összeházasodjunk. Anyagi okok miatt lehetetlen volt, hogy a két család együtt ünnepeljen, így a saját részemről az éves magyarországi látogatás keretében gyűjthettem be a gratulációkat.

A hagyományos tajvani esküvői ceremóniákhoz se a feleségemnek, se a szüleinek nem igazán fűlött a foga, ennek ellenére a procedúra (+ a magyar anyakönyvezés), illetve a sok-sok élmény, amit Tajvanon szereztem, örökre meghatározó lesz az életem hátralevő részében.

Úgy láttam, hogy a blog viszonylag elhanyagolt a tajvani témákkal kapcsolatban, úgyhogy a házasság dolgai mellé néhány naprakész infót is adnék e kis szigettel kapcsolatban.

Hogyan juthatunk el Tajvanra?

Sziget lévén kézenfekvő megoldás a repülő, így Budapestről Dubaion át pl. az Emirates naponta repül Taipeibe.

Ha a legolcsóbb megoldást keressük, úgy érdemes lehet először Kínába vagy Hongkongba esetleg Japánba, Malajziába repülni, ahonnan fapados járattal fillérekért utazhatunk Tajvan több nagyvárosába, így Taichungba, Kaohsiungba és Hualienbe is, de az EVA Air pl. közvetlenül repül Bécs és Taipei között.

Idén, 2018-ban az Emirates döbbenetes, fejenként 500 ezer forint körül vitt volna minket Taipei és Budapest között, így a Cathay Pacific segítségével előbb Hongkongba repültünk, ahonnan emberi áron sikerült jegyeket foglalni a Qatar jóvoltából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.