2018. október 11., csütörtök

HAZUGOK ÉS TOLVAJOK ORSZÁGA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.10.10.


...Az elmúlt napokban kiderült, hogy Rogán Antal és üzlettársai legalább 21, de inkább 30 milliárd forinttal károsították meg a magyar adófizetőket. Ezért persze Rogánnak a mai napig nem kellett felelnie, mint ahogy egyik üzlettársának sem, sőt. A Direkt36 mai cikkéből pedig az is kiderül – amit egyébként is sokan sejtettek -, hogy Rogán jó barátja, Habony Árpád és haverjai is könyékig benne voltak a bűnözőknek is papírokat biztosító kötvény-bizniszben. Jutott tehát itt a lopott milliárdokból mindenkinek, aki csak szerette volna. Az, hogy hány további kormányközeli tolvaj érdekelt még a letelepedési kötvény-bizniszben, a jövő nagy kérdése.

Ha már hazugokról van szó, lássuk ki vetemedett hasonlóra az elmúlt napokban. Rétvári Bence az EMMI államtitkára hazudott egy szépet a parlamentben – na de ugye ott ki nem hazudik? – amikor is kamu várakozási időket olvasott fel egy papírlapról. Hogy ezt a várólistás hazugsággyűjteményt valaki a kezébe adta, vagy magától volt képes ezen hazugságok felbüfögésére, az számomra nem világos. Egy biztos, rezzenéstelen arccal tette mindezt. Rétvári Bence NER-pozitív.
- szürkehályog-műtétekre a tényleges várakozási idő 90 napról 45 napra csökkent = HAZUGSÁG;
- a csípőprotézis-műtéteknél a 180 napos várakozási idő 104 napra csökkent = HAZUGSÁG;
- térdprotézisműtéteknél pedig 241 napról 137 napra mérséklődött = HAZUGSÁG.

Ezzel szemben:
- szürkehályog-műtétre, a kormány által említett 45 nap helyett átlagosan 87 napot kell várni;
- térdprotézis-műtétre a 137-tel szemben valójában 340 napot, tehát majdnem egy teljes évet (Észak-Magyarországon többet is, mint egy év, átlagosan 571 napot) kell várni;
- csípőprotézisre nem 104 napig, hanem 279 napig kell várni átlagosan.

Ha pedig már a világszínvonalú egészségügyről volt szó, lássuk mi érdekes dolog történt Kásler Miklósék háza táján. A HVG információi szerint Orbán Viktor elégedetlen a tízparancsolat szakértőjének munkájával, ezért három hetet kapott arra, hogy a kormányülés elé terjesszék – ekkor még Nagy Anikó államtitkár is ott volt – víziójukat. Nos, Kásler Miklós víziókkal pont jól áll, így ezzel vélhetően nem is lesz semmi gondja. A Fidesz, vagyis Orbán Viktor szerint a legfontosabb tisztázásra váró feladat a következő:

mi tartozzon az „ingyenes” társadalombiztosítási ellátás körébe és miért lehessen külön pénzt szedni. Az állam szedje-e be vagy magánbiztosítók biznisze legyen?

Ehhez nehéz lenne bármit is hozzáfűzni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.