2018. október 30., kedd

ISMÉT TERÍTÉKEN A VASÁRNAPI BOLTZÁR


444
Szerző: BOTOS TAMÁS
2018.10.30.


A Magyar Idők arról számolt be keddi számában, hogy Palkovics László tárgyalóasztalhoz ül a vasárnapi boltzár visszaállításáért lobbizó Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezettel. Az érdekvédelmi képviselet még szeptember elején kereste meg az ötletével Orbán Viktort, aki az illetés Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz továbbította az ügyet. A lap hozzátette: bár korábban a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte, hogy

aktualitás híján a boltzár ügyében nem terveznek jogszabály-módosítást, az az a vasárnapi tilalom ismételt bevezetését,

két tárca képviselője leül a szakszervezettel. Az innovációs minisztérium és a pénzügyminisztérium illetékese a Magyar Idők szerint a napokban fogadja a KDFSZ elnökét. Bubenkó Csaba " örvendetesnek tartja, hogy a kormány meghallotta több százezer kereskedelmi munkavállaló igényét a foglalkoztatáspolitikai kihívások kezelésére."

"Hosszú ideje nem történik a lakosság napi fogyasztását ellátó kiskereskedelem szabályozásában semmi olyan, ami a cégeknek kiszolgáltatott munkavállalók mindennapjai, a családdal töltött pihenőidejük tervezése, életvitelük szempontjából vonzerőt jelentene az üres állások feltöltéséhez. Az aktuális kérdések konszenzusos megtárgyalására hivatott Kereskedelmi Ágazati Párbeszéd Bizottság évek óta nem ülésezett, nem tett semmit a megoldás érdekében, mert működése posztkommunista hangulatot idéz,"

mondta a szakszervezeti vezető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.