2018. október 13., szombat

JÖVŐRE 92,6 MILLÁRD FORINTBÓL GAZDÁLKODHAT A KÖZSZOLGÁLATI MÉDIA

MFOR 
Szerző: BAKA F. ZOLTÁN
2018.10.13. 



12 milliárddal több pénzt kapnak az ideihez képest.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2019-es költségvetési javaslata alapján a közszolgálati média 92,6 milliárd forintból gazdálkodhat, ami 12 milliárd forinttal több az idei keretnél.

A féloldalas tájékoztatási gyakorlata miatt folyamatos kereszttűzben működő, kiterjedt állami médiavilág túlnyomórészt adóforintokból képes eltartani magát, a bevételeiből mindössze 9,4 milliárd forintot tud előteremteni kereskedelmi, illetve vagyongazdálkodási forrásokból. A költségvetési bevételi tételek így néznek ki 2019-ben:

- Közszolgálati hozzájárulás: 73 milliárd forint
- Médiaszolgáltatási díj: 1,74 milliárd forint
- Pályázati díjak: 40 millió forint
- Médiaszolgáltatási szerződésszegési kötbér, bírság, egyebek: 15 millió forint
- Frekvenciadíjak, egyéb, az Mttv szerinti befizetések: 8,37 milliárd forint

A kiadások között a legnagyobb tétel a médiaszolgáltatás-támogatási és vagyonkezelési tevékenység finanszírozása, melyre 74,68 milliárd forintot terveztek be. A személyi juttatásokra és a járulékokra 16,27 milliárd jut jövőre. A dologi kiadásokra pedig 53,6 milliárd.

Az arányok idén is hasonlóak - derül ki az MTVA-ra vonatkozó hatályos költségvetésből. A 80 milliárdos bevétel mintegy 10 százaléka folyik be kereskedelmi csatornákon keresztül. Személyi juttatásokra 14,66 milliárd jut, a szintén 80 milliárdos kiadási keretből (az MTVA gazdálkodását ugyanis nullszaldósra tervezik). Vagyis a bérekre és járulékokra jövőre 1,6 milliárd forinttal jut több, mint idén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.