2018. október 23., kedd

MÁRKI-ZAY: CSAPATAINK HARCBAN ÁLLNAK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: B.M.
2018.10.23.


A Bem téren tartott ellenzéki tüntetésen, amelyen a pártok mellett független, vagy párt nélküli politikusok, városvezetők és civilek is felszólaltak, a főszervező Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is felszólalt. Az LMP volt társelnöke az, aki aláírásgyűjtésbe kezdett az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért.

Ehhez a kezdeményezéshez az LMP-n kívül valamennyi ellenzéki párt csatlakozott, így nem nagy meglepetés, hogy Hadházy hívására a főváros több pontjáról útnak indultak az ellenzéki megemlékezésekről azok, akik szeretnék, hogy az állami média igenis beszámoljon az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért folytatott akcióról.

Hadházy Ákos ugyanis a Bem téri demonstráció résztvevőinek bejelentette, hogy este 7 órától az MTVA Kunigunda utcai székháza elé újabb tüntetést jelentettek be, melyen a „néphülyítés" ellen kívánnak tiltakozni.

Információink szerint a Jobbik budapesti, Bródy Sándor utcai '56-os megemlékezéséről is elindultak a résztvevők, hogy Hadházy hívására az állami média szákháza elé vonuljanak.

A Bem téren egyébként Hadházy hatalmas tapsot kapott, a többi felszólalóhoz képest főleg. A független képviselő ugyanis alaposan kiosztotta az Orbán-rezsimet. „A mai magyar kormány mögött nincsenek orosz tankok, az ellopható uniós támogatások tartják fenn, ebből fizetik zsoldosaikat” – mondta.

Az irgalmatlan mennyiségű lopott pénzből minden megvehető, például a sajtó, amelyben ótvaros hazugságokat terjesztenek, szavazatok vásárolhatók, polgármesterek zsarolhatók, akár politikusok is megvehetők.

Hadházy feltette a kérdést: bele kell-e ebbe törődni, mire egyértelműen és hangosan azt skandálták az emberek, hogy „nem hagyjuk”.

Az orosz tankokkal szemben a lopás könnyen megállítható, az aljas, gátlástalan hadseregtől megvonjuk az utánpótlást – folytatta Hadházy, kifejtve: ha összegyűlik egymillió aláírás az Európai Ügyészséghez való csatalakozásért, az szerinte térdre kényszeríti a kormányt, és a magyar társadalom megmutathatja végre Európának: nem igaz, hogy a magyarok korruptak.

– Siránkozás helyett a munka ideje van, talán nincs forradalmi hangulat, de a jogos felháborodás tapintható a mindennapokban – mondta Hadházy, felsorolva azokat az ügyeket, amelyek csak az elmúlt napokban borzolták a kedélyeket. A képviselő egyértelművé tette: a kilakoltatások leállításáért is fognak aláírást gyűjteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.