2018. október 26., péntek

MÉSZÁROS LŐRINCEN KERESZTÜL ORBÁN FIZETI AZ ATV-T

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.10.25.


Mint arról a 24.hu beszámolt, összenőtt, ami összetartozik: az ATV reklámidejét a fideszes háttérember, Tombor András, és Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc kezében levő Atmedia nevű cég “értékesíti”.

A megfogalmazás, miszerint az ATV reklámfelületeit egy fideszes háttércég “értékesíti”, azt jelenti, hogy az ATV Orbán fizetési listájára került. Orbán az állami cégek százmillióit ezen keresztül önti a propagandagépezet sajtójába, s mostantól a magát “ellenzékinek” nevező ATV-be is. A megállapodás az ATV nyilvános belépése Orbán médiabirodalmába.

Köztudott, hogy Orbán válogatott eszközökkel foglalta el, szüntette meg, vagy éheztette ki a szabad és független sajtót. E módszerek egyike, hogy csak Orbán propagandagépezete és az általa kontrollált ellenzéki sajtó jut állami cégek hirdetéseihez, amely hirdetések nagy része nem is valódi hirdetés, hanem burkolt médiafinanszírozás. Csak azok kapják, akik a NER kiszolgálói, Orbán alattvalói, vagy Orbán által meghatározott keretek között működik.

Az Atmedia nevű cég nem kereskedelmi reklámcég, mely a piacról vadássza a hirdetéseket, hanem ez egy strómancég, amelynek az a feladata, hogy az orbáni propagandabirodalmat finanszírozza, így Orbán e célra fordított pénzeit elossza. Ez egy politikailag és tematikailag egyoldalú és egyszínű médiahálózat, a központilag irányított propaganda végrehajtói. Vagy Orbán által fizetett ellenzéki sajtó, amelynek feladata annak a hamis látszatnak fenntartása és demonstrálása, hogy Magyarországon sajtószabadság van.

Az ATV eddig is százmilliókat kapott bújtatva az Orbán-rezsimtől, miután a 2010-ben kötött paktum óta Németh Sándor magántelevíziója az Orbán-rendszer legszilárdabb bástyájaként tartja fogságban, manipulálja és csapja be a politikai ellenzék nézőit. Az Amerikai Népszava a 2010-ben megkötött paktum óta erre folyamatosan felhívta a figyelmet, a demokratikus közvélemény mégsem hitte el, hogy egy primitív manipuláció áldozata.

Márpedig a Hit Gyülekesete nem véletlenül kapott egyházi státuszt attól a Fidesztől, amely korábban nagyon helyesen ismerte fel Németh vallási vállalkozásának szektás, családokat romboló és az emberi jogokat súlyosan sértő jellegét. Miután Németh hátba döfte az MDF-et, és az ATV-t Orbán szolgálatába állította, egyházi státuszt kapott. Szemben például más hasonló kisegyházakkal, amelyek nem egy család tulajdonai, és nem a család mértéktelen gazdagodását eredményezték.

Németh korábban igyekezett leplezni és letagadni az Orbánnal kötött paktumot, de az ATV ettől kezdve azt a célt szolgálta, hogy a rendszerbe konszolidálja, kifárassza, az unalomba és a tehetetlenségbe kergesse az ellenzéket, s ezt sikerrel tette. Miután Orbán hatalma a parlamenti ellenzék kollaborációjának köszönhetően megszilárdult, Németh egyre nyíltabb kiállása már nem is leplezte, hogy az “ellenzéki ATV” egy szemérmetlen csalás, hazugság, s Németh Sándor elemi érdeke, hogy Orbán soha meg ne bukjon. Az ATV ezt a célt szolgálja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.