2018. október 16., kedd

POLT PÉTER NEM LÁT BŰNCSELEKMÉNYT, KÖZBEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN NYOMOZÁS INDULT A MAGYARORSZÁGOT ÉRINTŐ KORRUPCIÓS BOTRÁNY MIATT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 óra
2018.10.16.


A gyanú szerint a Microsoft termékeit szándékosan drágábban adták el magyar állami cégeknek. Az ügyészség nem indított nyomozást.

Bűncselekmény gyanújának hiányában elutasításra került a kérdés tárgyában 2018. április 24. napján érkezett feljelentés - válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész az MSZP-s Mesterházy Attila írásbeli kérdésére, aki az Egyesült Államokból kiindult, Magyarországot is vastagon érintő korrupciós botrány kapcsán érdeklődött.

A szocialista képviselő felidézte, hogy a közismert amerikai szoftvercég, a Windows operációs rendszereket is gyártó Microsoft belső vizsgálatot folytatott magyarországi leányvállalatánál, amelynek eredményeként szerződést bontottak nagy magyarországi viszonteladóikkal, és négy magas rangú vezetőt is kirúgtak a cégtől. Az Egyesült Államokban ugyanis felmerült a gyanú, hogy az amerikai szoftvercég és a hazai közvetítő vállalatok által generált haszon egy része kormányzati tisztviselőknek is juthatott.

Az ügy lényege, hogy az érintett magyar cégek jóval drágábban értékesítettek olyan Microsoft-licenceket a magyar állami cégeknek és intézményeknek, mint amennyiért hozzájutottak azokhoz, pedig egy részüket ingyenes programcsomagokkal is helyettesíthették volna. Az eset miatt az USA tőzsdefelügyelete és az amerikai igazságügyi minisztérium is vizsgálatot folytat korrupció gyanúja miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.