2018. október 12., péntek

TETEMES UNIÓS TÁMOGATÁSHOZ JUTOTT MÉSZÁROS LŐRINC AGRÁRCÉGE

ZOOM
Szerző: ÁBRAHÁM AMBRUS
2018.10.12.


Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetések során az elvileg 300 hektárnál kisebb gazdálkodókat előnyben részesítik. Egy csaknem 400 milliós szubvenció azért becsúszott a Búzakalász 66 Kft.-nek is.

Újabb tetemes uniós forráshoz jutott hozzá Mészáros Lőrinc agrárcége, a Búzakalász 66 Kft. Az uniós pályázati értesítő szerint a vállalat számára szeptember elején csaknem 400 millió forintot ítéltek meg. (A Búzakalász mögött részben az az idén februárban gründolt Talentis Agro Zrt. áll, amelyben Mészáros Lőrincet vezérigazgatóként tüntették fel.) A tájékoztatás nagyon sok részletet nem fed fel, mindössze azt közlik, hogy a Búzakalász 66 Kft. az „agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” keretében jutott hozzá a tetemes summához. Egyéb más megjegyzést hosszabb keresés után sem találtunk. Így a „projekt összefoglalásáról”, a „szerződés adatairól”, a „projektvégrehajtás adatairól”, de a „kifizetés adatairól” sem található semmi. Az viszont kiderült, hogy a szóban forgó 398,2 millió forint nem csak első látásra mondható komoly összegnek.

Az eddigi agrár-környezetgazdálkodási kifizetéseket végignézve ugyanis kibukik, hogy idén ez a második legnagyobb megítélt tétel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.