2018. október 28., vasárnap

TRUMP A FELELŐS A ZSINAGÓGÁBAN ELKÖVETETT ÖLDÖKLÉS MIATT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.10.27.


Először is a legfontosabb fejlemény az amerikai zsinagógában történt mészárlás kapcsán, hogy a náci lövöldöző azt posztolta az öldöklés előtt, hogy a zsidók állnak a bevándorlás mögött. Ők akarnak idegeneket hozni az országba, “akik megölik a népünket”. A gyilkos ezt Trumptól hallotta, aki Soros Györgyöt tette felelőssé, hogy ő szervezi az Amerika felé tartó migránskaravánt. Azt a hazugságot is Trumptól hallotta, hogy a bevándorlók gyilkosok.

Ez indította az antiszemita gyilkost arra, hogy a zsinagógában öldököljön. A mészárlást elkövető Robert Bowers is Trump-rajongó, akárcsak a csőbombás fenyegető. Az a kifogása Trumppal kapcsolatban, hogy ő nem elég radikális. Trump az általa elmondottakból nem vonja le a következtetést, és nem cselekszik. Mert abból, amit Trump beszél, a gyilkos szerint az egyetlen levonható tanulság az önvédelem: a Trump által megnevezett felelősök meggyilkolása. És ezt ő megtette. Tettét egyértelműen Trump gyűlöletkeltése inspirálta.

A zsinagógai mészárlás közvetlen kiváltó oka Trump bevándorlásellenes uszítása, s a Soros György nevéhez kötött összeesküvés-elmélet. A zsidók felelőssé tétele a bevándorlásért. Trump ugyanazt mondta, amit Orbán, ugyanúgy uszít, ahogy Orbán, csak Amerikában már akadt is egy antiszemita, aki a hallottakból levonta a következtetést, s gyilkolásba kezdett. A zsinagógában elkövetett gyilkosságokért egyértelműen Donald Trump a felelős, akit el kellene számoltatni az uszító és gyűlöletkeltő beszédeiért. 11 ártatlan ember vére kiállt az égbe.

Mindez nem minden.

Donald Trump minden megszólalása egy szégyen, mint amikor a bolondokházát szabadjára engedik. Pittsburghben a szélsőjobboldali antiszemita őrült lemészárolt 11 embert a helyi zsinagógában, a zsidó templomban. Trumpnak erről az jut eszébe, milyen remek lett volna, ha a zsinagógában is vannak fegyverek, mert akkor másképp végződik a lövöldözés. Nem lenne szabad ezt az embert kiengedni az utcára, kényszerzubbonyban tartanak nála jobb mentális állapotban levő őrülteket.

Vélhetően még több lenne a halálos áldozat. Ez az állat (nincs jobb szó rá) a templomokat is fegyverekkel töltené meg, a rabbikat és a lelkészeket is felfegyverezné, hogy az esztelen fegyverlobbi még több fegyvert adhasson el. Felfegyverezné a tanárokat is, és ha ez rajta múlna, akkor holnaptól tűzharcot vívnának a templomokban, iskolákban, kórházakban és a nyílt utcán. Lassan gyerekek kezébe is fegyvert nyomna, védjék meg magukat gyilkosokkal szemben. Ha vannak fegyverek a célpontoknál, még több lenne a támadó és több a halott.

Ez az elmebeteg vadbarom, akit a sarlatán milliárdos tévéprédikátorok “kereszténynek” és újjászületett megtért hívőnek hazudnak, fegyvert adna Jézus Krisztus papjai kezébe is, akik azt tanítják, hogy ha megütik egyik orcádat, fordítsd oda a másikat. Céllövöldét rendezne be ez az idióta a zsinagógákban, a rabbikat célba lőni tanítaná. Fegyvert akarna adni zsidó hittudósok kezébe, és mint fegyvereseket állítana célpontként hozzá hasonló elmebetegek elé. Pedig csak be kéne gyűjteni a fegyvereket, mert önvédelemre még nem használta őket senki, csak gyilkolásra. Hogy mennyi esélyük lenne az áldozatoknak megvédeni magukat, azt jól mutatja a két kiképzett rendőr, akik életveszélyesen megsebesültek a tűzharcban.

Trump a gyűlölet kultúráját szabadította Amerikára. Egy nap csőbombákat küldenek Trump által célkeresztbe állított politikusoknak és sajtónak. Olyan légkört teremtett a beszédeivel, hogy fizikailag fenyegetik, az életüket veszélyeztetik az elvbarátai azoknak, akik másképp gondolkodnak. Mert Trump az emberiség és Amerika ellenségeinek nevezi őket, bűnözőnek mondja minden alap nélkül a politikai ellenfeleit, miközben ő egy közönséges adócsaló. A novemberi választások előtt körbeutazza az országot, élvezi a nárcisztikus beteg személye a szereplést, és uszít, fröcsög a náci hallgatóságának, akik tettvággyal mennek haza. Íme az eredmény. Trump mostani tette Hitlert idézi. Csőbombák és hullák szegélyezik választási körútját.

Trump másik reakciója az, hogy szigorítani kellene a halálbüntetést. Ez is tipikus kocsmai reakció, a gyilkolást gyilkolással folytatni. Az eszébe sem jut, hogy azt a társadalmi légkört kell megváltoztatni, amelyben szabadjára engedik az őt támogató neonácik az indulataikat, és tettekre szánják el magukat. Trump a felelős mindazért a politikai, faji erőszakért, ami Amerikában elszabadult. Ő teremti ezt a légkört, és a tragédia utáni szavai olaj a tűzre. A még több fegyver még több halálos áldozatot követel. Ő feluszítja őket, aztán erre ölnek, utána pedig ő azokat is megölné, akikből ő csinált gyilkost.

Ez az antiszemita támadás mérföldkő Amerika történetében, mert Amerika és az amerikai szabadság manifesztációja volt mindeddig az, hogy az évszázados üldöztetés, pogromok és a holokauszt után a világ zsidósága Amerikában talált menedékre, védelemre és emberhez méltó szabad életre. A zsidóság ellen Trump megjelenéséig ilyen durva támadást soha nem indítottak. Trump csak színleg nem antiszemita, mert Trump csak a vallásos zsidókat tűri és Izraelt azért támogatja, mert (szélső)jobboldali kormányzata van, Netanjahu egy illiberális. A keresztény vallásos filoszemitizmussal jól megfér az antiszemitizmus. Magyarországon is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.