2018. október 7., vasárnap

TRUMP NAGY GYŐZELME: MEGSZAVAZTÁK A FŐBÍRÓJELÖLTJÉT, A SZEXUÁLIS ZAKLATÁSI VÁDAK ELLENÉRE

444
Szerző: URFI PÉTER
2018.10.06.


A szenátus megszavazta Brett Kavanaugh kinevezését az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságába. A szavazás eredménye 50-48 lett, a republikánusok mellette, a demokraták ellene szavaztak.

Kavanaugh jelölését a demokraták már a kezdetektől ellenezték szerintük túl konzervatív nézetei miatt, de az egész vita új szintre lépett, amikor egymás után három nő vádolta meg névvel, eskü alatt azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket, illetve részt vett csoportos nemi erőszak előkészítésében. Az ügyben az FBI is lefolytatott egy nagyon furcsa, nagyon korlátozott vizsgálatot, ami több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt.

De sokan úgy érveltek, és nem csak a demokraták, hogy Kavanaugh a zaklatási vádaktól függetlenül is alkalmatlanná vált erre a nagyon fontos szerepre. A meghallgatásai során ugyanis olyan fékevesztetten támadott mindenkit, aki szembe helyezkedett vele, és olyan nyilvánvalóan állt be a republikánusok mellé és esett neki a demokratáknak, hogy ez kétségeket ébresztett, be tudja-e tölteni elvileg pártokon felül álló hivatalát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.