2018. november 16., péntek

ALBÁN LAPOK: GRUEVSZKI MAGYAR DIPLOMATAAUTÓVAL JUTOTT ÁT MONTENEGRÓBA

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2018.11.15.


Vasárnap 19:11-kor a tiranai magyar nagykövetség autójával jutott át Albániából Montenegróba a volt macedón államfő, Nikola Gruevszki – írja a Shekulli albán lapra hivatkozva a 444.hu. A portál azt írja, a közúti nyilvántartórendszer adatai alapján még a gépkocsi rendszámát is tudni véli, a 444.hu ezért a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordult, választ azonban még nem kaptak.

A Balkan Insight pedig azt írja, az albán rendőrség megerősítette az információt, és közölte, hogy Gruevszki utasként egy magyar diplomataautóban a saját irataival hagyta el az országot, még azelőtt, hogy az Interpol november 13-án kiadta a körözést.

Mint ma megírtuk, a macedón Kanal 5 televíziós csatorna információi szerint Gruevszki csak azért kért menedékjogot Magyarországon, hogy időt nyerjen, mielőtt eldönti, hol akar tartózkodni hosszú távon. A csatorna forrásai szerint Gruevszki jelenleg két lehetséges úti cél között hezitál: az egyik Törökország, a másik pedig Oroszország.

A Kanal 5 információi szerint a volt macedón államfő szombaton reggel autóval hagyta el az országát, az első megállója egy belgrádi luxusszálloda volt, majd ugyanezzel a járművel folytatta útját Budapestre – írja a 24.hu.

Gulyás Gergely legújabb állítása szerint a kétéves börtönbüntetés elől menekülő Gruevszki egy magyar nagykövetségen kért menedékjogot, de hogy melyiken, azt a szóvivő nem árulta el. Szerb lapértesülés szerint a tiranai nagykövetségről lehet szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.