2018. november 6., kedd

AMIKOR A TOLVAJ, A CSALÓ, A GAZEMBER SZÓNOKOL TISZTESSÉGRŐL, BECSÜLETRŐL, AZ MINDIG OLYAN MEGHATÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.11.06.


Hétfő után kedd, jó reggelt kívánok a főállású anyáknak és természetesen mindenki másnak is! Ezt azért emeltem ki, mert alighanem nehéz lesz kiheverni azt a sokkot, amit az újabb nemzeti konzultációban feltett – szájbarágóval ellátott – sorskérdések okoztak az egy életen át tervezett szellemi fejlődésemmel összefüggésben. Gondolom, számos szociológus lefejelte már a háromlábú konyhaasztalt eme aggasztó kreténség láttán, de távolról sem kell ehhez szociológusnak lenni. Ha lehetett súlyosbítani a helyzeten, sikerült. Novák Katalin családügyi női erőforrás és főállású anya tegnap este meg is magyarázta a valamelyik propagandatévében, hogy amit látunk, az tényleg van. Márpedig az van a demográfiai hanyatlás és a nagyon komoly népvándorlás kontextusában, hogy

fel kell tennünk azt a kérdést, hogy mi a megoldás? A külső, vagy a belső erőforrások?

Aha. Hát ez kurvajó. Évek óta reggeltől estig óbégatják – Selmeczi Gabriellát is azért taszajtották ki a rivaldafénybe csillogni, Tállai is azért erőltette meg magát a minap szellemileg -, hogy ők a magyar családokban és a gyermekvállalásban hisznek, nem pedig a büdös migránsokban. Erre Novák nagysága most azt állítja, hogy nem tudják, mi a megoldás. Továbbá állítólag arra kaptak felhatalmazást az érvénytelen népszavazásukkal, a Soros-féle másik kamukonzultációjukkal, valamint a kétharmadosra kihozott választási győzelmükkel a magyaremberektől, hogy megvédjék az országot a külső erőforrásoktól, ezért nem tartalmaz foltokban sem valóságot a propagandájuk, de ez mind nem elég. Még mindig kérdéseket tesznek fel. Mert vannak nekik elképzeléseik kormányzati szinten, de nyolc év családbarát kormányzás után, egy újabb ciklus kezdetén kíváncsiak arra, hogy vajon a magyaremberek is egyetértenek ezekkel az elképzelésekkel. Igazán megejtő. Valahol a távolban felsír raklapnyi letelepedési kötvény, megannyi játékgép, kaszinók, földek, kastélyok, szállodák, magánnyugdíj- és lakáspénztári megtakarítások. A magyaremberek döntöttek. Ja, nem.

Úgy látom, a kolléga háborgott egy sort az este azon, hogy a Honvéd Kórházban dolgozókat átverték a fizetésemeléssel. Nem szükséges. Egyrészt a hír nem igaz, mivel megírta a Magyar Idők, hogy a balliberális sajtó lyukra futott. Másrészt vigasztaljon mindenkit, hogy közben legalább Demjén Ferenc szuperkoncertje nincs veszélyben, Kásler hozzávágott 25 millió forint miniszteri támogatást. Meg az is, hogy – apropó Kásler kitüntető parafenomén – Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke – hat másik arra érdemes kultúremberrel együtt – végre a méltó helyére került: megkapta a Nemzet Művésze díjat. Apró szépséghibája a dolognak, hogy ezt a díjat 2013-ban éppen az MMA kezdeményezésére alapították. Semmi különös, körbe-keresztbe-kasul kitüntetgetik egymást az elvtársak, vinnyogjanak a libsik, dübörögjön az a kultúrharc.

Öles léptekkel rohanunk a büdös sötétség felé, mindenféle gátlást levetkőzve tolják az abberációikat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.