2018. november 13., kedd

BŰNÖZŐPARADICSOMOT CSINÁLT ORBÁN MAGYARORSZÁGBÓL

B1 BLOGCSALÁD 
Szerző: nickgrabovszki
2018.11.13. 


Az előzmények alapján Gruevszkitől logikus lépés, hogy itt kért menedékjogot.

Amikor nem vonult be megkezdeni a 2 éves börtönbüntetését, el lehetett gondolkodni azon, vajon hová tud menekülni a korrupciós ügyek miatt elítélt volt miniszterelnök, Nikola Gruevszki a macedón (most már hivatalosan: észak-macedón) állam elől. (Hogy ki az a Gruevszki, arról itt írtunk hosszabban.)

Brazília és Thaiföld kiadja (bár nem automatikusan). Közép-Amerikában megtalálják. Egy ország jöhet szóba: Putyin Oroszországa. Illetve van még egy másik.

Aki arra fogadott, hogy Gruevszki esetleg Magyarországon próbálja elkerülni a börtönt, az nyert: a bukott macedón kormányfő saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy Budapesten bujkál és már menedékjogot is kért a magyar államtól.

Gruevszki egyfelől a Fidesz szövetségese, még Orbánnál is hamarabb kezdett sorosozni, másrészt a magyar kormány biztonságos harmadik országnak minősítette Macedóniát, hogy ne kelljen onnan menekülteket befogadni - ezért nehéz lesz most egy jogerősen elítélt bűnözőnek menedékjogot adni.

Ugyanakkor egyáltalán nem Gruevszki az egyetlen, aki a börtönbüntetés elől Magyarországra szökik, vagy ugyanilyen okból magyar állampolgárságot szerez, esetleg Magyarországon tartózkodik, tudván, hogy az Orbán-rezsim úgysem adja ki harmadik országnak és eljárás (legalábbis komoly, érdemi, a leleplezést célzó) úgysem indul ellene.
- Ilyen volt például Ghait Pharaon, aki pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának gyanújával 25 éven át körözött az FBI, de ennek ellenére a magyar kormány nemhogy értesítette volna az Egyesült Államokat, Orbán személyesen kérte a beengedését, valamint a közvetlen szomszédságában vehetett budai villát.

- Vagy ilyen az a Dimitrij Pavlov, akit az orosz maffiával hoznak összefüggésbe, aki a letelepedési kötvényprogramon keresztül jutott magyar papírokhoz.

Nem mellékesen, azon keresztül kapott magyar állampolgárságot Szergej Nariskin több hozzátartozója, az orosz (tehát nemcsak potenciálisan, de a Krím és Kelet-Ukrajna elfoglalása óta deklaráltan ellenséges ország) kémfőnökének családja.

És ez nyilván csak a jéghegy csúcsa, azok neve, akiket a nyilvánosság is megismerhetett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.