2018. november 10., szombat

DEUTSCH TAMÁS MÁR MEGINT HAZUDOTT, DE A FIDESZ SZAVAZÓK NEM ÉRTESÜLTEK ARRÓL, HOGY MEGALÁZTÁK ORBÁNT HELSINKIBEN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.11.09.


Kis magyar fakenews-metodológia. 

Választási kongresszust tartott a héten az Európai Néppárt, ami két dologról szólt.
- Egyfelől megválasztották a jobboldali pártcsalád EP-listavezetőjének a német Manfred Webert.
- Másfelől a Néppárt azt akarta a választók, illetve ország-világ felé demonstrálni, hogy Orbán Viktor behódolt, már szalonképesen viselkedik, és nem lázad a liberális demokrácia ellen.

A demonstráció a világ felé lehet, hogy sikerült, de az ország felé biztosan nem: a Fidesz mindet megtett azért, hogy ne derüljön ki - legalább a szavazói számára -,

valójában megalázták őket és felmosták velük a padlót a helsinki kongresszuson.


Az Orbán-rezsim megszállása alatt álló médiák egyszerűen nem számoltak be a néppárti összejövetel legnagyobb szabású beszédéről. Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel elnöke Helsinkiben félreérthetetlenül Orbán Viktornak és a Fidesz címezve olyanokat mondott, hogy

- Ha kikezded a jogállamiságot és a független bíráskodást, nem vagy kereszténydemokrata.
- Ha nem szereted a független sajtót és a civil szervezeteket, ha tolerálod a xenofóbiát, a homofóbiát, a nacionalizmust és az antiszemitizmust, nem vagy kereszténydemokrata.
- Ha az államot és a nemzetet az egyének méltósága és szabadsága fölé helyezed, nem vagy kereszténydemokrata.
- Ha konfliktusokat és széthúzást óhajtasz globálisan és az Európai Unión belül is, nem vagy kereszténydemokrata.
- Ha támadod Ukrajnát, és Putyint támogatod, ezzel az agresszor pártjára állsz, nem az áldozatéra, nem vagy kereszténydemokrata.
- Ha a liberális demokrácia nyugati modelljét a keleti autoriter demokráciával kívánod felcserélni, nem vagy kereszténydemokrata.

Jogállamiság, független sajtó és bíráskodás, xenofóbia, homofóbia, rasszizmus, antiszemitizmus, állam, nemzet, Ukrajna, Putyin, keleti autokráciák - ez a Fidesz politikája. Nevének kimondása nélkül ennél egyértelműbben és nyilvánvalóbban nehéz lett volna elhatárolódni Orbántól, és megfenyegetni, ha nem változik, akkor kirúgják a Néppártból, mert bármit is állít magáról, nem kereszténydemokrata.

Tusk a "régivágású kereszténydemokratát" gyakorlatilag kitagadta a kereszténydemokráciából.

Erre mi történt? Orbán visszajött a finn fővárosból, bement a kormányrádióba, és nekilátott magasztalni Kínát, hogy mekkora ott a politikai stabilitás, meg hogy vele nincs ideológiai vitája. A Néppártnak, külföldön, zárt ajtók mögött mindent megígért a Sargentini-jelentés néppárti megszavazása óta eltelt szűk 2 hónapban, de belföldi használatra, a szavazóinak azt akarta mutatni hogy semmi nem változott, semmit érdemleges nem történt Helsinkiben.

A fideszes fakenews-orgánumok Tusk Orbánnak címzett - és nyilvánosságra is hozott - utolsó utáni figyelmeztetése helyett olyan kamuhíreket közöltek a kongresszusról, mint hogy Orbán támogatja a az isiászos Junckert Helsinkiben. (Lásd a lenti képet, amire hivatkoztak, és amin tisztán látszik, hogy Orbán egyáltalán nem támogatja Junckert.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.