2018. november 28., szerda

ENSZ: BIZARR ÉRVEKKEL JÖN A MAGYAR KORMÁNY

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2018.11.28.


Az amerikai külügy és az ENSZ migrációs megbízottja is kiábrándítónak érzi Magyarország viselkedését – erről ír a New York Times. A Bloomberg ritkán alkalmazott eszközhöz nyúlt az orosz-európai gázkereskedelem elemzésekor. A Der Standard pedig a WizzAir magyar alapítója által mondottakra hivatkozva, arról cikkezik, többet kell majd félre tenni repülőjegyre. Nemzetközi lapszemle a Klubrádióban. Drágább lesz a repülés

Két csalódás Magyarországban – akár így is összegezhetjük, mi olvasható hazánkkal kapcsolatban a New York Times internetes oldalán.

Az egyik megjelent a magyar médiában is, az amerikai lap a Reuters hírügynökség jelentését közli arról, hogy Magyarország nem az Egyesült Államoknak, hanem Oroszországnak ad ki két orosz fegyvercsempészt – apát és fiát, idősb és ifjabb Ljubisint.

„Magyarország az Egyesült Államok partnere és barátja, de ez a döntés megkérdőjelezi Magyarország elkötelezettségét a bűnüldözési együttműködés terén”– idézi a beszámoló a washingtoni külügyminisztérium szóvivőjét. A State Department munkatársa utalt arra, korántsem biztos, hogy az orosz hatóságok megfelelő módon eljárnak majd a két bűnözővel szemben, a magyar döntés pedig rontja az emberek biztonságát.

Ez nem szerződés

A másik ügy az ENSZ migrációs határozatcsomagjával kapcsolatos. Az AP hírügynökség készített – a New York Times által átvett – interjút Louise Arbourral, az ENSZ migrációs ügyekkel foglalkozó megbízottjával, aki mélységes csalódottságának adott hangot amiatt, hogy néhány ország megtagadja a támogatását a világszervezetben kidolgozott tervezettől.

A paktum célja az lenne, hogy elősegítse a rendezett viszonyok kialakítását a migráció terén, visszaszorítsa az embercsempészetet és emberkereskedelmet.

A kanadai jogásznő bizarrnak minősítette az elutasító országok – köztük az Egyesült Államok, Magyarország, Ausztria, Izrael, Lengyelország, Svájc és Ausztrália – érveit.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a csomag – amelyet a tervek szerint a marokkói Marrákesben december 10-11-ikén tartandó értekezleten fogadnak majd el – nem tartalmaz semmilyen jogi kötelezettséget, így annak alapján egyetlen országnak sem kell semmi olyat tennie, amit nem akar. „Ez nem szerződés” – mondta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.