2018. november 29., csütörtök

EZT A BANKI TRÜKKÖT JÓ TUDNI! - SZÁMLAMEGSZÜNTETÉSI NEHÉZSÉGEK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.11.29.


Több olvasónk is panaszolta, hogy hiába ment be a bankba és számolta fel írásban bankszámláját, ez követően további pénzt követelt tőle a hitelintézet. A hátralék azután esetenként jókora summára hízott. Utánajártunk, mi lehet az ilyen esetek hátterében.

Az idén már hat hónap után díjmentesen szüntethető meg a bankszámla. A törvénybe bekerült: amennyiben a keretszerződés módosítása a bank által biztosított valamely szolgáltatás megszüntetésére irányul, a feleknek egymással el kell számolniuk, így különösen az ügyfél által előre fizetett díjakkal. Ez esetben a pénzforgalmi szolgáltató a ténylegesen teljesített szolgáltatás arányos ellenértékére jogosult, az elszámolással összefüggésben pedig nem számíthat fel díjat, költséget vagy más fizetési kötelezettséget.

A bankok valóban csak a fél éven belül megszüntetett számla esetén alkalmaznak extra költséget. A CIB ilyen esetben 3500 forintot kér el. A bankváltás díja azonban még 990 forint, ami a „számlazárási” díjon felül fizetendő. Az Erste, amennyiben ügyfele a keretszerződés részét képező valamennyi bankszámlát megszünteti a keretszerződés részét képező első számla megnyitását követő 6 hónapon belül, 5120 forintot terhel hűtlen ügyfelére. A Raiffeisennél ugyanez kereken 5000 forint. Az Unicredit viszont ezt a díjtételt nulla forintban (vagyis ingyenesként) határozza meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.