2018. november 26., hétfő

FÁBRY SÁNDORNÁL PONTOSABBAN KEVESEN FOGALMAZTÁK MEG A NER LÉNYEGÉT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.11.26.


A turbópropaganda naponta szedi az áldozatait. Nem csupán azok szenvednek tőle, akiknek nekiugrik a Fidesz kommunikációs kivégző osztaga, de azok is, akik a Nemzeti Együttműködés Rendszerének rajongótáborába tartoztak eddig. Ma már ugyanis a belső fegyelem legalább olyan fontos, mint a külső ellenség legéppuskázása. A legújabb fejlemények ismeretében az sem elképzelhetetlen, hogy Fábry Sándor is piros lapot kap a NER-től.

Régen bezúzták azokat a könyveket és sajtótermékeket, melyeket ártalmasnak ítélt a hatalom, ma egyszerűen törlik azokat a digitális archívumokat, melyek a hatalom számára kínos információkat, tényfeltáró riportokat, kompromittáló fényképeket tartalmaznak. Ez történt a Népszabadság internetes tartalmával, miután a kiadó kormányhoz közeli kezekbe került, de a Dunaújváros Online internetes városi lappal is hasonló esett meg, miután egy fideszes médiaholding bekebelezte.

Most a Hír TV azon korszakának anyagai tűntek el a digitális univerzumból, melyek Simicska Lajos „lázadó korszakában” születtek. Az Index forrásai szerint augusztusban elmondták, hogy törölni nem szabad semmit, de a cikkek ajánlójából, az archívum oldalairól el kell tüntetni a G-nap utáni időszakban született bejegyzéseket. Az utolsó sorban az augusztus 2-i hír után ugyanis hirtelen egy 2015 február 5-i hír következik, szimbolikusan is megjelenítve ezt az űrt.

Az Origó „elegánsabb” megoldást választott. Ha belemegyünk a lap Matolcsy Ádám laptulajdonos előtti időszak alatt keletkezett cikkek sorába, a cikk elolvasása előtt a lap tetején a következő figyelmeztetés jelenik meg: „Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.” Mintha a hat éve íródott Világszerte vezető hír volt a kormányellenes tüntetés című nemzetközi lapszemle csak a távoli múlt rejtélyes kis eltévelyedése lett volna a lap életében.

No, de mi lesz Fábry Sándor sorsa a kormánymédiában azok után, hogy a NER által eddig igencsak favorizált showman durván nekiment a kormányt támogató televíziók három zászlóshajójának? A szintén közszolgálati (tehát kormánypárti) Duna Televízióban november 22-én sugárzott műsorában ugyanis három fasiszta jellegű televízióról beszélt. Ezek az M1, Hír TV, valamint az Echo TV...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.