2018. november 2., péntek

ILYEN IS VAN: MÉSZÁROS NEM MEGVETT EGY CÉGET, HANEM ELADTA - TIBORCZ ÜZLETTÁRSAIHOZ JUTOTT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: OROSZI BABETT
2018.10.31.A nemzet céghalmozójának korábban két klímatechnikai vállalkozása volt, ma már csak egy van. Mészáros Lőrinc nem cégeken keresztül, hanem személyesen volt tulajdonos a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben, szeptemberben viszont kiszállt belőle. Vele együtt távozott a tulajdonosi körből Szíjj László, a Duna Aszfalt vezére is. Az új tulajdonos a miniszterelnök vejével üzletelő WHB cégcsoport.

Rejtély, miért válhattak meg a vállalkozástól, amely jó eredményekkel működött, legalábbis az árbevétel szintjén. 2017-ben a cég majdnem 6 milliárdos forgalmat bonyolított, bár a nyereség valóban nem volt – mészárosi értelemben – túlzottan kiemelkedő: 48 millió forint.


A cégbe 2015-ben szállt be Mészáros Lőrinc, a vállalkozás azóta az alábbi közbeszerzéseket nyerte el:
- Dolgoztak többek között a XIII. kerületi Lehel csarnokon (légtechnikai korszerűsítés, 225 millió forint),
- továbbá a Magyar Nemzeti Bank központi épületében (klímák cseréje, 20 millió forint),
- valamint a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnak (klímaberendezések beszerzése, 24 millió forint),
- és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának is (megújuló energiaforrások 145 millió forint).

A cég többségi tulajdonosa ma már a Körösaszfalt, ami a WHB cégcsoporthoz, Paár Attila győri üzletember érdekeltségébe tartozik. A Körösaszfalt másik tulajdonosa az Épkar-csoport.

Paár Attila Tiborcz István üzlettársaként lett ismert, a szintén hozzá köthető WHB Befektetési Kft. vette meg Orbán Viktor vejének Elios Zrt.-beli részesedését.

Üzleteltek Keszthelyen is, a Hullám és Helikon szállóban voltak egyszerre tulajdonosok. A két hotel a Pannon Tessera Hospitalis nevű cégé, amelyben idén márciusban még Tiborcz vállalkozása, a BDPST és Paár Attila társasága, a WHB Vagyonkezelő is érdekelt volt. A legfrisebb beszámolók szerint a cégből, így a hotelből is kiszállt a BDPST, Paár vállalkozása viszont tulajdonos maradt.

Mészárosnak és Szíjj Lászlónak van egy másik klímás cége is, a CLH Klímaszervíz, ebben továbbra is érdekeltek. Hozzájuk tartozik továbbá az Aeroprodukt nevű cég is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése