2018. november 21., szerda

KINYÍRJÁK A MUSIC FM-ET ÉS A SLÁGER FM-ET IS, MERT MÉDIATÖRVÉNYT SÉRTETTEK

ÁTLÁTSZÓ / VASTAGBŐR BLOG
Szerző: ERIC
2018.11.20.


Mindkét rádiónak jövő februárban jár le a szerződése a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal, és 5 évre meghosszabbítható lenne, de az NMHH úgy döntött, inkább nem – írta meg a HVG. Egyre kisebb teret engednek a szabad sajtónak a kormánybefolyással szemben.

Aki azt gondolja, hogy a fenti két rádió nem azért lesz elhallgattatva, mert nem kormányközeli, az biztosan új a blogon. A Music FM és a Sláger FM a két leghallgatottabb azon rádió, amelyek még nincsenek Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna kezében.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb adatai szerint az idei júliustól szeptemberig tartó időszakban országosan a 4. és az 5. leghallgatottabb rádió volt a Music FM és a Sláger FM a 15+ korosztály körében. A Music FM napi hallgatósága nem kevesebb, mint 525 ezer fő, a Sláger FM-é pedig 393 ezer. Tökéletesen indokolt lenne tehát a hosszabbítás.

Azonban a Music FM és a Sláger FM üzemeltetőjének 2012 februárjában 7 évre megkötött szerződése jövőre lejár. A papírok szerint az engedélyük ugyan meghosszabbítható lenne további 5 évvel, de az NMHH most úgy döntött, nem járul hozzá ehhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.